Evo tko je oborio sve rekorde u prometu ovog vikenda

Ovaj će vikend ostati upisan kao vikend najvećih brojki u prometu – i na cestama i u zračnim te trajektnim lukama. Rezultatima je zadovoljan ministar turizma, a optimizam donose i dobre najave za rujan i kolovoz.

Ceste, trajektne i zračne luke – prvi vikend kolovoza oborio je rekorde. Splitska zračna luka oborila je hrvatski rekord u dnevnom prometu s 27 tisuća putnika. Povećanje prometa bilježi i Zračna luka Čilipi.
‘Samo u subotu je stiglo 14 tisuća putnika, do kraja vikenda bit će ih oko 37 tisuća. Budući da smo pozitivno iznenađeni ovom sezonom očekujemo konstantan porast prometa sve do kraja sezone’, rekao je Josip Paljetak Dnevniku Nove TV iz Zračne luke Čilipi.

Rekordi na cestama uzrokovali su i gužve. Ipak, u nedjelju se puno lakše vozilo nego u subotu. Na Lučkom bez većih zastoja. Autoceste ovog vikenda broje višemilijunsku zaradu.
‘Od petka ujutro u 6 do subote ujutro u 6 sati ušlo je 51.550 vozila prema moru što je 15 posto više nego istog dana prošle godine. U ova tri dana vikenda očekujemo između 215 i 220 tisuća vozila kroz naplatnu postaju Lučko’, rekao je Nil Marović, koordinator na naplatnoj postaji Lučko.

Produženi vikend

Gužve se opet očekuju u utorak – nakon povratka domaćih gostiju s produženog vikenda. Iz HAK-a vozače pozivaju na oprez zbog najavljene kiše.
‘Zbog tih povremenih lokalnih pljuskova, mokrih i skliskih kolnika nažalost učestalih odrona vožnja u koloni, uvijek treba paziti na sigurnosni razmak’, objašnjava Irena Belamarić iz HAK-a.

Još uvijek je više vozila koji putuju prema moru – optimizam za turističku sezonu.

‘Najave za mjesec kolovoz kakve su bile obistinjuju se i dolazak, također su dobre najave za mjesec rujan’, kaže ministar Lorencin. Iako je sam ministar priznao da srpanjska rupa nikad nije bila veća – danas je zadovoljan i srpnjom.
‘Srpanj je prošao odlično’, poručuje ministar.
Ministar smatra kako turizam ove godine nije podbacio. Unatoč udarnom vikendu pravi pokazatelj uspješne sezone pokazat će zarada od turizma.
Kako vi provodite ljetovanje?

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vikend-najvecih-brojki-u-prometu-evo-tko-je-oborio-rekorde—346598.html

Povratak na Net.hr