OSUĐEN PA OSLOBOĐEN

EVO ŠTO MINISTAR PRAVOSUĐA IMA ZA REĆI O SLUČAJU HORVATINČIĆ: ‘Ne bi baš bilo primjereno da komentiram’

Reakcije ne prestaju stizati nakon što je Tomo Horvatinčić jučer oslobođen krivnje za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par. Radi se o mahom ogorčenim reakcijama, no ministar pravosuđa smatra kako ne bi bilo korektno kada bi i on dao svoj komentar.

Novinari su u Ivanić Gradu ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića upitali i kako komentira “slučaj Tomislava Horvatinčića” koji je prvotno osuđen, pa zatim oslobođen, “s obzirom da je javnost, pa blago rečeno, zgrožena”, a on im je rekao kako se boji da neće imati nekakvu veliku sreću danas s njim vezano za te teme jer, kao što znaju, to je prvostupanjska presuda.

Horvatinčić u petak je u ponovljenom suđenju nepravomoćno oslobođen krivnje za pomorsku nesreću u kojoj su u kolovozu 2011. život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro iz Italije.

“Kao što znate to je prvostupanjska presuda. Bila je tu dosad jedna osuđujuća, pa ju je Vrhovni sud ukinuo i vratio na ponovno suđenje i ovo sada ima status prvostupanjske presude na koju opet se može izjaviti žalba, što je, čini mi se, Državno odvjetništvo i najavilo. Dakle, postupak je u tijeku. Ovo nije konačna odluka. Kako će predmet završiti, to ćemo vidjeti, a od mene ne bi baš bilo primjereno da komentiram slučaj koji je otvoren”, istaknuo je ministar pravosuđa.

TOMO HORVATINČIĆ I DALJE IMA SVE VOZAČKE DOZVOLE: Čovjek koji je u stanju sinkope usmrtio dvoje ljudi uredno nastavlja voziti

Povratak na Net.hr