NA OVO SE TROŠIO NAŠ NOVAC / Evo koliko smo platili tisuće Bandićevih zastava, njihovu nabavu, šivanje, podizanje, spuštanje...

Tijekom tri godine naručeno je 14.400 zastava Hrvatske, 14.316 zastava Zagreba i 636 zastava Europske unije, a polovica je postavljena na stupove javne rasvjete i 198 jarbola

2.9.2021.
8:54
Slavko Midzor/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kupio je novcem Zagrepčana oko 30.000 zastava s pripadajućim sajlama i jarbolima, od kojih malo više od pola visi po lokacijama u gradu od 2017. Kako javlja 24sata, za njih će stanovnici Grada Zagreba će do 2022. godine izdvojiti malo manje od osam milijuna kuna. 

Naime, nakon što je 2017. godine Bandić odlučio da zastave na Jankomirskom mostu, Aveniji Većeslava Holjevca i na potezu od Lučkog do rotora u Remetincu nisu dovoljne, naručio ih je još te su postavljene na Domovinski most, Aleju Bologne, Jadransku i Slavonsku ulicu te Sarajevsku i Radničku cestu. Posebno se pazi na Vukovarsku ulicu, gdje 1512 zastava treba mijenjati dva puta tijekom godine.

Tijekom tri godine naručeno je 14.400 zastava Hrvatske, 14.316 zastava Zagreba i 636 zastava Europske unije, a polovica je postavljena na stupove javne rasvjete i 198 jarbola. Dok taj posao nije dogovoren, gradska ustanova URIHO sašila je zastave za 350.000 kuna bez PDV-a.

Angažirane tvrtke

Zastave šiju tvrtke Humana Nova iz Čakovca i zagrebački URIHO. 24sata piše da šivanje i održavanje košta 5,9 milijuna kuna bez PDV-a, a s PDV-om 7,4 milijuna kuna. 

Za podizanje i spuštanje zastava, održavanje i podmazivanje sajli, kolotura i jarbola te izvanredne popravke i godišnji pregled zadužene su četiri tvrtke. Za jarbole uz cestu zadužena je tvrtka Tehmar, čiji ugovor s Gradom istječe 15. prosinca, a godišnje imaju 50-ak intervencija.

Tvrtke Elicom, Pismorad, Pirić promet i Ši-La-Co zadužene su za održavanje, dizanje i spuštanje te imaju ugovor do 2022. godine. 

Aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević misli da nam nije potrebno toliko zastava po gradu te je zbog visokog troška najavio smanjivanje broja zastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali