PETI PREDSJEDNIK

STRUČNJACI O MILANOVIĆEVOM NASTUPU: ‘Možeš biti stoput premijer, ali dogodi se tren da zastaneš’

‘Milanović je pokazao da je čovjek kao svi drugi i da mu je ovo jedan od najvažnijih događaja u životu, koji je podijelio sa svima, majkom, suprugom, djecom’, kazali su na RTL-u komunikacijski stručnjaci Bianca Matković i Krešimir Macan

Inauguracijski govor novog predsjednika Republike Zorana Milanovića bit će ovih dana pod sitnozorom komunikacijskih stručnjaka. Dvoje njih, Krešimir Macan i Bianca Matković, inače bivša HDZ-ova ministrica, nedugo po završetku svečane inauguracije na Pantovčaku u studiju RTL-a ustvrdili su da je Milanovićev govor bio “apsolutno dobro iskomuniciran”.

“Nije se očekivalo da će napisati govor, ali preporuka je bila kad je toliko emocija, da jednostavno imaš papir na koji se možeš osloniti. Možeš biti stoput premijer i na raznim pozicijama, ali dogodi se trenutak da zastaneš. Ništa nije htio riskirati, zato je govor i bio nešto kraći, ne voli tu formu, čitati s papira”, kazao je Macan.

PROČITAJTE CIJELI MILANOVIĆEV INAUGURACIJSKI GOVOR: ‘Nitko se više ne smije osjećati ustrašenim samo zato jer je drukčija ili drukčiji’

‘Bio je to ljudski i politički govor’

Bianca Matković, koja je nekoć i radila s Milanovićem, kazala je kako je novi predsjednik unaprijed pozvao da mu se oproste pogreške pokazujući kako je svjestan da će ih biti.

“Griješiti je ljudski, ali ovo je apsolutno dobro iskomuniciran govor. Poslao je sve bitne poruke. Mislim da je ovo bio jedan ljudski i politički govor”, naglasila je.

Na pitanje što nas novo čeka, a što se moglo iščitati iz Milanovićevog govora, Macan je kazao: “Čeka nas konstruktivnost u izgradnji bolje Hrvatske, u koju bi se ljudi mogli vratiti, ako sažmemo sve ono što je rekao. Završio je govor na taj način, o izgradnji sretnije Hrvatske za sve. Bitno je istaknuti da je osudio sve oblike korupcije i da treba iskorijeniti klijentelizam. Naravno, to treba učiniti zajedno s Plenkovićem”, kazao je Macan dodavši da je to bio Milanovićev “čisti start, bez repova”.

“Mislim da je to njegov stil, ovakva vrsta inauguracije. To mu više leži. Ovo je bilo OK”, dometnula je Matković.

MEDIJI U BIH O MILANOVIĆEVOJ INAUGURACIJI: ‘On okreće leđa Balkanu, pitanje je kakve će to posljedice imati na Bosnu i Hercegovinu’

‘Pokazao je da svi možemo biti patrioti’

Stručnjaci u studiju složili su se i da je Milanović pokazao da je samo čovjek jer je trema na njemu bila vidljiva.

“Pokazao je da je čovjek kao svi drugi i da mu je ovo jedan od najvažnijih događaja u životu, koji je podijelio sa svima, majkom, suprugom, djecom”, kazali su.

Za Kolindu Grabar Kitarović rekli su da se na inauguraciji se držala profesionalno.

“Dostojanstveno. Samo tako. Bilo joj je emotivno, ali zbilja dostojanstveno. Iako mala i jednostavna inauguracija, bila je nabijena emocijama”, naglasili su i Matković i Macan u studiju RTL-a.

Oboje su dokaz da Milanović uistinu gleda prema zajedništvu vidjeli i u izboru pjesme Vice Vukova “Tvoja zemlja”. Riječ je o pjesmi koju HDZ inače veže uz sebe.

“Pokazao je da svi možemo biti patrioti. Istina je i da pjesma ima snažnu poruku i HDZ nema problema s tom pjesmom. Thompson se vjerojatno neće više slušati na Pantovčaku, ali o njemu i ne treba razgovarati, danas je u fokusu Zoran Milanović”, zaključili su Matković i Macan.

JOSIPA LISAC IZVEDBOM ‘LIJEPE NAŠE’ IZAZVALA RASPRAVE: ‘To nije moja himna…’, kažu jedni, drugi uzvraćaju: ‘Kad sluh oštrite na narodnjacima’

Povratak na Net.hr