Evo kako ćete izbjeći kaos oko groblja

Počevši s petkom, zbog blagdana Svih Svetih u Zagrebu će na snazi biti posebna regulacija prometa.

28.10.2010.
17:55

Na dane 31. listopad i 1. studeni u zonama Kaptol, Srebrenjak i Markovo Polje bit će na snazi uobičajeni stroži režim ograničenja prometa. Pristup u zone zabrane i ograničenja imat će samo ZET, TAXI, vozila invalida i vozila s posebnim dozvolama, stoji na internetskim stranicama Grada Zagreba.

Gdje će promet biti zabranjen i u kojem vremenskom razdoblju?

Zona Mirogoj - U petak 29. listopada i subotu 30. listopada od 07.30 do 20 sati i utorak, 02. studenoga od 09.00 do 20.00 sati bit će na snazi zabrana prometa u Aleji H.Bollea, te Mirogojskoj, od rotora do Remetske ceste. Na dane 31. listopada i 1. studenoga od 07.30 do 21.00 sat, zabrana prometa uspostavit će se u Aleji H.Bollea, Mirogojskoj, od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea, te Remetskom cestom do Kamenitog stola.

Zona Kaptol - Na dane 31. listopada i 1. studenoga od 07.30 do 21 sat, promet će biti zabranjen u ulicama Kaptol, Vlaška, od Palmotićeve do Bakačeve, Bakačevoj i Cesarčevoj. U ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, uvodi se jednosmjerni promet u smjeru prema jugu i primjenjivat će se cijeli dan tijekom 31. listopada i 1. studenog. Skretanje iz Ribnjaka u Degenovu biti će zabranjeno.

Zona Srebrenjak - Na dane 31. listopad i 1. studeni od 07.30 do 21 sat bit će uvedena zabrana prometa Bijeničkom od Srebrnjaka do Lašćinske kbr.144, te Lašćinskom, od Lašćinskog Borovca do Bijeničke. Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje H.Bollea do Srebrnjaka (smjer sjever), kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj. Desno skretanje iz kružnog toka u Petrovoj ulici u ulicu Srebrnjak biti će zabranjeno.

Zona Miroševac - U subotu 30. listopada i utorak 2. studenog od 7.30 do 20 sati biti će na snazi zabrana prometa u Aleji tišine. U istom vremenskom razdoblju 31. listopada i 1. studenog bit će zabranjen promet u Oporovečkoj, od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj ulici, od Oporovečke do Deanovićeve, Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Stara Oporovečka, Oporovečka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i Oporovečke. Ulicom M. Deanovića u nedjelju i ponedjeljak promet će se odvijati samo u smjeru istoka.

Zona Markovo Polje- Na dane 31. listopada i 01. studenoga u vremenu od 6 do 19 sati bit će zabranjen promet u Vugrovečkoj od Varaždinske, do parkirališta na Markovom polju, te u ulici Aleji mira od Zlatarske do parkirališta na Markovom polju. U razdoblju od 30. listopada do 02. studenoga od 6 do 19 sati bit će zabranjeno parkiranje na parkiralištu kod groblja, a do 02.11.2010 i u zoni raskrižja Zlatarske i Aleje mira. U subotu 30. listopada od 6 do 19h određuje se jednosmjeran promet u Aleji mira i Vugrovečkoj ulici u smjeru istoka.

Kako do groblja javnim gradskim prijevozom?

U dane 31. listopad i 1. studeni primjenjivati će se posebna organizacija prijevoza prema glavnim gradskih grobljima.

Za groblje Mirogoj (Krematorij), od 8 do 20 sati prometovat će posebne direktne autobusne linije, sa polaznim stajalištem na Kaptolu. Ulaz putnika na Mirogoju, biti će ispred mrtvačnice, a na Krematoriju 20 metara južnije od pješačkog prijelaza, koji se nalazi kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Ulazak i izlazak putnika, za smjer u pravcu Krematorija, će se obavljati i u Remetskoj cesti nasuprot kućnog broja 1. U istom vremenskom razdoblju također će se uspostavit izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg-Srebrnjak.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak obavljat će se na terminalu Kvaternikov trg na peronu autobusne linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice kod trgovine POKLON GALERIJA LAKY. Ulaz putnika u autobuse na Srebrnjaku, obavljat će se na autobusnoj okretnici u zoni raskrižja Bijenička cesta/Srebrnjak, a izlaz na istočnoj strani raskrižja Bijenička cesta/Srebrnjak. Kao usputno stajalište koristit će se postojeće autobusno stajalište Srebrnjak/Petrova ulica.

Za groblje Miroševac, od 8 do 20 sati uspostavlja se posebna direktna autobusna linija 299 Dubrava - Groblje Miroševac, s ulaskom putnika u Aveniji G. Šuška (istočna strana kolnika – sjeverno od izlaza iz terminala Dubrava). Polazno stajalište posebne autobusne linije u povratku s groblja Miroševac bit će na sjevernom dijelu kolnika stare Oporovečke ulice i to na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje Tišine.

Za groblje Markovo Polje, od 7.30 do 19 sati, uspostavlja se izvanredna autobusna linija 298 Dubec - Markovo polje koja će prometovati na trasi: Terminal Dubec – Zagrebačka – Varaždinska - Vugrovečka – Aleja Mira - groblje Markovo Polje. Usputna stajališta na liniji biti će u Sesvetama i u Popovcu, u oba smjera.

Osim izvanredne autobusne linije Dubec - Markovo Polje za prijevoz do groblja Markovo Polje građani mogu koristiti i redovite autobusne linije ZET-a, koje prometuju od terminala Dubec. Po potrebi će biti uspostavljena i izvanredna autobusna linija od Dupca do raskrižja ulica Zlatarska – Aleja mira, s okretištem uz izgrađeni nogostup ispred cvjećarne, gdje će se obavljati i ulaz i izlaz putnika.

Uz ZET po jedinstvenoj cijeni voze i taksiji

Na 31. listopad 1. studeni vremenu od 8 do 20 sati privremeno bit će ukinute redovne linije broj: 106 Kaptol - Mirogoj - Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg, 238 Kaptol – Kozjak, 206 Dubrava - Miroševac i 210 Dubrava - Studentski grad - Klin. Neke linije će pak prometovati izmijenjenim trasama što detaljnije, kao i vizni red tramvaja, možete pogledati na internetskoj stranici Zagreb.hr.

Dodajmo svemu da će na svim izvanrednim linijama prema grobljima vrijediti redovite karte ZET-a, te da će 31. listopada i 1. studenog biti organiziran poseban taksi prijevoz na relacijama: Cesarčeva – Mirogoj/Krematorij i obratno i Dubrava (terminal ZET-a) – Miroševac i obratno. Prijevoz će se odvijati po jedinstvenoj cijeni od 30,00 kuna po relaciji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali