NESLUŽBENE INFORMACIJE

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI RAD TERASA OD PONEDJELJKA: Ograničeno radno vrijeme, a neće se puštati ni glazba

Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi

U ponedjeljak se nakon tri mjeseca otvaraju terase ugostiteljskih objekata. Sutra će Nacionalni stožer civilne zaštite objaviti detalje oko epidemioloških mjera, ali Jutarnji list neslužbeno doznaje kako će stolovi morati biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

EVO ŠTO SE OTVARA OD 1. OŽUJKA: Možete sjesti na terasu kafića, na trening u zatvorenom…; Uz to, i potpore vjerojatno idu dalje

Maska na licu tijekom odlaska u toalet

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom.

Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr