Play ponuda

Eutanazija ili abortus čisto su ubojstvo

shimmer fallback
3.10.2010.
19:34
Play ponuda

"U novije se vrijeme primjećuje kako se neke članice EU žele udaljiti od temeljne poruke svoje zastave. Naime, ima članica EU koje su protiv moralnog zakona, nesmetano dopuštaju ubijanje nerođene, a začete djece i toleriraju postupke uskraćivanja života bolesnima i teško trpećim ljudima. Da bi izbjegli strašnu riječ 'ubijanje', oni će ubojstva starih i teško trpećih ljudi nazivati eutanazijom, a ubijanje nevine djece abortusom", rekao je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac i dodao kako je vjernicima "opasno prihvatiti ovakav svjetonazor i k tome ga još legalizirati". Vojni ordinarij predvodio je misu na kojoj su bili brojni pripadnici hrvatske vojske i policije koji su u nedjelju sudjelovali u 18. hodočašću u Mariju Bistricu.

U koncelebraciji su bili izaslanici vojnih ordinarijata iz drugih zemalja, među kojima i američki vojni biskup Richard Spencer, te hrvatski vojni i policijski kapelani.

Ministar obrane Branko Vukelić je, pozdravljajući okupljenih pet tisuća pripadnika svih rodova Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca, povijesnih postrojba i goste iz Armije BiH, istaknuo kako su hrvatski vojnici u potpunosti ispunili svoju povijesnu zadaću, polažući uvijek veliku vjeru u svoju nebesku zaštitnicu.

"Kad je bilo najteže, hodočastili smo Majci Božjoj Bistričkoj. I danas, kao i za vrijeme borbe za samostojnost hrvatske države, krunica oko vrata naših vojnika i redarstvenika govori o neraskidivoj vezi naših hrabrih branitelja i nebeske zaštitnice", rekao je Vukelić.

Play ponuda
Play ponuda