banner

PREPORUKA EU-A

EUROPSKA KOMISIJA UPOZORILA: Hrvatska treba nastaviti kurikularnu reformu, onako kako ju je zamislio Jokić

Europska komisija Hrvatskoj je preporučila da je nužno nastaviti kurikularnu reformu, i to prema onom modelu po kojem ju je započeo bivši voditelj Boris Jokić.

Komisija je upozorila kako je ‘reforma revidirana, a provedba znatno odgođena’ te je preporuka da se proces nastavi ‘u skladu s izvornim ciljevima’, piše N1.

“Reforma školskog kurikuluma uvedena je 2015. u okviru provedbe strategije za obrazovanje, znanost i tehnologiju u cilju poboljšanja sadržaja i podučavanja prenosivih vještina. Nakon ambivalentnih reakcija dionika reforma je kurikuluma revidirana, a provedba znatno odgođena. Proces se sada treba nastaviti u skladu s izvornim ciljevima”, stoji u preporuci Komisije.

Jučer je objavljeno kako će nova voditeljica ekspertne radne skupine biti Jasminka Buljan Culej, inače savjetnica ministra obrazovanja Pave Barišića. Buljan Culej je bliska Željki Markić i ultrakonzervativnim političkim strujama te su civilne udruge već upozorile na tu činjenicu.

‘NEKI ČLANOVI IMAJU DEKORATIVNU ULOGU’: Samo dan nakon imenovanja nove voditeljice kurikularne reforme pala prva ostavka

OVA ŽENA NASLIJEDIT ĆE BORISA JOKIĆA: ‘Horor. Kurikularna reforma zapravo ide u ruke Željke Markić’

HNS I CIVILNE UDRUGE ZVONE NA UZBUNU: ‘Kurikularna reforma odlazi u ruke Markićkinim ultrakonzervativcima!’

Povratak na Net.hr