EUROPSKA KOMISIJA UPOZORILA / Hrvatska treba nastaviti kurikularnu reformu, onako kako ju je zamislio Jokić

Europska komisija Hrvatskoj je preporučila da je nužno nastaviti kurikularnu reformu, i to prema onom modelu po kojem ju je započeo bivši voditelj Boris Jokić.

23.5.2017.
13:58

Komisija je upozorila kako je 'reforma revidirana, a provedba znatno odgođena' te je preporuka da se proces nastavi 'u skladu s izvornim ciljevima', piše N1.

"Reforma školskog kurikuluma uvedena je 2015. u okviru provedbe strategije za obrazovanje, znanost i tehnologiju u cilju poboljšanja sadržaja i podučavanja prenosivih vještina. Nakon ambivalentnih reakcija dionika reforma je kurikuluma revidirana, a provedba znatno odgođena. Proces se sada treba nastaviti u skladu s izvornim ciljevima", stoji u preporuci Komisije.

Jučer je objavljeno kako će nova voditeljica ekspertne radne skupine biti Jasminka Buljan Culej, inače savjetnica ministra obrazovanja Pave Barišića. Buljan Culej je bliska Željki Markić i ultrakonzervativnim političkim strujama te su civilne udruge već upozorile na tu činjenicu.

‘NEKI ČLANOVI IMAJU DEKORATIVNU ULOGU’: Samo dan nakon imenovanja nove voditeljice kurikularne reforme pala prva ostavka

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen