DISKREDITACIJA MEDIJA

EUROPSKA FEDERACIJA NOVINARA REAGIRALA NA HDZ-OVE OPTUŽBE: Osuđujemo vaš postupak!

Pridružili su se tako Hrvatskom novinarskom društvu koje je već ranije reagiralo

Europska federacija novinara (EFJ) pridružila se Hrvatskom novinarskom društvu (HND) i osudila postupak članova HDZ-a koji su optužili dio medija za urotu s oporbom s ciljem destabilizacije vlade, o čemu je izvijestila N1 televizija, stoji u priopćenju EFJ-a. U priopćenju se podsjeća da je N1 izvijestio kako su najviši čelnici HDZ-a tijekom online sastanka 11. siječnja tvrdili da su određeni mediji i novinari stali na stranu oporbe i radikalne desnice, da bi kritizirali sporo i neučinkovito rješavanje krize od strane Vlade nakon kobnog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji krajem prosinca. Navodi nisu pobijeni, ističu u HND-u pozivajući se na priopćenje EFJ.

VRHUŠKA HDZ-A OPTUŽILA OPORBU I MEDIJE: ‘Pokušavaju rušiti HDZ, jer Banovinu nazivaju Banijom’

Navodi se da i je bivša europarlamentarka HDZ-a i sadašnja potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica ustvrdila je da mediji pokušavaju srušiti vladu svojim kritičkim izvještavanjem o posljedicama potresa. Izvori N1 dodali su kako je premijer Andrej Plenković tvrdio da mediji pokušavaju umanjiti ulogu vlade, a član stranke HDZ Vladimir Šeks navodio je da su se mediji udružili s ljevicom kako bi “promijenili ishod parlamentarnih izbora”. Hrvatsko novinarsko društvo ocijenilo je komentare “sramotnim” i “opasnim” pokušajima diskreditacije medija te se dodaje kako su, izvješćujući o razornom potresu i njegovim posljedicama, mediji pokazali iznimnu profesionalnost i u mnogim su situacijama reagirali brže od institucija.

GLASOVAC REAGIRALA NA NAVODNU ŠUICINU IZJAVU O BANIJI I BANOVINI: ‘Umjesto da rješava probleme, HDZ se bavi teorijama zavjera’

“Njihov je rad doprinio podizanju svijesti javnosti za još veći odgovor i pomoći stanovnicima pogođenih područja“, ističe se u priopćenju navodeći da je ta izjava dio Media Freedom Rapid Response (MFRR), europskog mehanizma koji prati i reagira na kršenja slobode tiska i medija u državama članicama EU i zemljama kandidatima. Upravo projekt MFRR, koji sufinancira Europska komisija, pruža pravnu i praktičnu potporu, javno zagovaranje i informacije za zaštitu novinara i medijskih djelatnika, navodi se u priopćenju Europske federacije novinara, a prenosi HND.

JANDROKOVIĆ PORUČIO NOVINARIMA DA NISU SVETE KRAVE: ‘Kolega HDZ-ovac koji je pustio informaciju sa sastanka je priglup’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr