NAKON PROPALOG PUČA

ERDOGANOVA OSVETA U ZAGREBU: Veleposlanika Tutu i njegovu suprugu u crnim vrećama odvezli u nepoznato?

Nakon propasti puča u Turskoj, brutalna osveta turskog predsjednika Erdogana imala je svoju dramatičnu epizodu i u samom srcu hrvatske metropole’, piše danas Nacional.

Iz dva nezavisna diplomatska izvora Nacional je doznao da se najmanje jedan turski diplomat smatra nestalim, a nije poznato ni što se točno dogodilo s donedavnim turskim veleposlanikom Ahmetom Tutom te njegovom suprugom Mine Tutom.

Jedan izvor navodi kako su turske diplomate Erdoganovi ljudi u crnim vrećama u tajnosti iz Hrvatske odvezli u nepoznato. Donedavni turski ataše za kulturu u Zagrebu, Bekir Alpula, našao se na najjačem udaru.

Turska od većine zemalja tražila deportaciju njihovih diplomata

Turska je od hrvatskih vlasti zatražila da mu se oduzmu diplomatske isprave te da ga deportiraju u Tursku. Alpula je pomoć tražio od stranih diplomata u Zagrebu. Nestalim se smatra i Ajtug Seker, donedavni turski vojni izaslanik u BiH.

Nakon neuspjelog puča u Turskoj, većini zemlja s kojima Turska ima diplomatske odnose upućeni su spisi s imenima turskih diplomata koje je Erdogan proglasio pristašama imama Fetulaha Gulena i pučista, piše Nacional.

Povratak na Net.hr