DRUGI PUTA U GODINU DANA

ERDOGAN OPET STIŽE U HRVATSKU: U Sisku će položiti kamen temeljac za gradnju džamije?

Turski predsjednik Redžep Tayyip Erdoğan sredinom studenoga će ponovno, drugi puta u samo godinu dana, posjetiti Hrvatsku nakon što je u travnju prisustvovao obilježavanju stote godišnjice službenog priznanja islama u Hrvatskoj.

Večernji list piše kako će Erdoğan doći na svečano polaganje temeljnog kamena za gradnju džamije u središtu Siska. Tu je informaciju Večernjem listu potvrdio savjetnik turskog predsjednika za zemlje Balkana Sabri Demir rekavši da je Erdoğan s radošću prihvatio poziv.

Erdoğanov savjetnik potvrdio poziv

“Zvali su me iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je predsjednika Erdoğana pozvala da sudjeluje na svečanosti polaganja kamena temeljca za islamski centar u Sisku 12. studenoga”, kazao je Demir .

Potvrdu o pozivu turskom predsjedniku za dolazak u Hrvatsku Večernji list zatražio je i u Uredu predsjednice Republike, no glasnogovornik Luka Đurić kazao je da ne zna za takav poziv te da datum posjete ne korespondira s aktivnostima predsjednice.

ERDOGAN POHVALIO HRVATSKU: ‘Oni koji nas pokušavaju okrenuti jedne protiv drugih srušit će se u vlastitoj tami’

U Uredu predsjednice ne znaju ništa

“Provjerio sam s resornim savjetnikom koji mi je to potvrdio. O gradnji samoga centra razgovaralo se za vrijeme Erdoğanova boravka u Zagrebu, no službene pozivnice nema”, kazao je glasnogovornik Ureda predsjednice.

No, Večernji list podsjeća da je i Erdoğanov posjet u travnju držan je u strogoj tajnosti do samoga kraja te da ni tada Ured predsjednice nije želio ranije potvrditi informaciju o datumu njegovog dolaska u Hrvatsku.

TURSKI PREDSJEDNIK NA PANTOVČAKU: Erdogan želi milijardu dolara razmjene s Hrvatskom

Povratak na Net.hr