POVUKAO POTEZ

EKSPRESNA SMJENA ZBOG SKANDALA OKO ZARAŽENE PILETINE: Ministar Tolušić pronašao krivca za neinformiranje javnosti

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ekspresno je smijenio Tomislava Kiša, čelnika Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane zbog afere oko mesa zaraženog salmonelom koje se našlo na policama trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, javlja Jutarnji.

Kako je ranije danas priopćeno iz ministarstva poljoprivrede, ministar Tolušić smatra da je javnost odmah morala biti obaviještena o potencijalnoj opasnosti za zdravlje, te je zbog toga najavio da će tražiti odgovornost nadležnih u Ministarstvu poljoprivrede.

MINISTARSTVO OBJAVILO KOJI JE TRGOVAČKI LANAC PRODAVAO PILETINU SA SALMONELOM! Ministar Tolušić: ‘Bit će sankcija!’

Kiš je u resorno ministarstvo došao na poziv bivšeg ministra Romića, a prije dolaska u ministarstvo bio je načelnik Sektora za zaštitu zdravlja životinja Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane. Od 4. ožujka 2016. bio je i pomoćnik ministra poljoprivrede.

ZATAŠKAN SKANDAL: U hrvatskom trgovačkom lancu otkriveno meso zaraženo salmonelom, a nitko nije javio građanima!

Inače, nakon što su mediji sinoć otkrili skandal s piletinom zaraženom salmonelom, danas se o cijelom slučaju oglasilo Ministarstvo poljoprivrede. Objavili su da je salmonela pronađena u uzorku uzetom iz Lidlovog distribucijskog centra u Perušiću. Ovaj slučaj dogodio se samo mjesec dana nakon što je preminuo 5-godišnji dječačić zbog zaraze salmonelom iz jaja koja su također uvezena iz Poljske.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr