IPAK JE SVE OK?

EKIPA BIOKOVSKOG SKYWALKA O JEZIVOM VIDEU U KOJEM MUŠKARAC PRSTIMA ODVRĆE VIJAK S RUKOHVATA ŠETNICE: ‘Provjerili smo sve’

Mnogima se nakon gledanja snimke lakog odvrtanja vijaka na Skywalku sledila krv u žilama jer se ‘nebeska šetnica’ nalazi na velikoj visini, a i osim toga, puno je novca uloženu u ovu staklenu atrakciju

Snimka odvrtanja šarafa na biokovskom Skywalku objavljena je na Facebooku “Dnevna doza makarskog nereda” te se u videu vidi kako je lako vijak odviti. Mnogima se nakon gledanja snimke sledila krv u žilama jer se “nebeska šetnica” nalazi na velikoj visini, a i osim toga, puno je novca uloženu u ovu staklenu atrakciju.

Prema odgovorima Javne ustanove Parka prirode Biokovo, koja je zadužena za Skywalk, vijci su u dobrom stanju i nepravilnosti nema. Slučaj su prokomentirali za Index.

OVO JE UZNEMIRUJUĆE ZA GLEDATI: Muškarac prstima uspio odvrnuti vijak na nebeskoj šetnici na Biokovu

“Vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo prošao je sva potrebna testiranja sigurnosti i izdržljivosti prije nego što je otvoren za posjećivanje. Nakon što je video izašao u javnost, o istome je obaviješten izvođač radova, kao i stručni nadzor te su provjereni svi vijci na rukohvatu za koje je utvrđeno da su u ispravnom stanju. Vidikovac ostaje otvoren za posjećivanje do zatvaranja posjetiteljske sezone. Ističemo kako je sam vidikovac od otvaranja posjetilo više od 100. 000 ljudi”, odgovorili su iz Parka prirode Biokovo za Index.

Napomenuli su da su informacije koje su mediji prenijeli, a tiču se vrijednosti projekta izgradnje vidikovca, netočne i da ukupna vrijednost projekta iznosi 34.183.407,30 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskih strukturnih i investicijskih fondova iznose 27.235.490,42 kune.

“Ostatak se financira vlastitim sredstvima korisnika i partnera, te sredstvima iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projektni element izgradnje vidikovca Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo iznosio je 7.295.468,37 HRK”, odgovorili su.

Povratak na Net.hr