Zakon se mora poštovati

E, TO JE PREKRŠAJ! Platio kaznu jer sam sebi nije isplatio naknadu za troškove izborne kampanje!

Ako sami sebi ne isplatite zasluženih 3500 kuna biti ćete kažnjeni s 3000 kuna. Zvuči neobično, ali upravo to se dogodilo načelniku ličke općine Perušić, piše Jutarnji list.

Naime, Ivan Turić je kao kandidat za načelnika općine na prošlim lokalnim izborima ostvario pravo za isplatu troškova predizborne kampanje u iznosu od 3500 kuna (isti iznos pripao je SDP-ovom kandidatu Vladi Oreškoviću). No, u propisanom roku od 30 dana Ivan Turić, sada u ulozi načelnika, to nije realizirao. Zbog toga je završio na Prekršajnom sudu.

Mladi načelnik općine sanirao stare dugove, sebi smanjio plaću i ukinuo 14 mobitela

Kazna mogla biti i do 100.000kn

“Sutkinja mi je odrezala kazne 3000 kuna, a Općini Perušić još 9000 kuna, zamislite. Ovoga nema nigdje, recite, je li to normalno?”, pita se Turić. Kaže kako mu je sutkinja rekla da može biti kažnjen i sa 100.000 kuna.

Objašnjava da su novac kandidatima isplatili, ali su zakasnili. “Zakon je nedorečen, nisam mislio da je termin tako strogo određen. Kasnili smo samo nekoliko dana”, kaže načelnik.

Bilo kako bilo, Turić je ostao bez 3000 kuna, kojima je mogao pokriti jednu od deset rata kazne koju mu je odredilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, jer je kao načelnik obrtu vlastitog sina prodao parcelu u poduzetničkoj zoni Konjsko brdo za 142.800 kuna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr