UDRUGA LIPA

ŽELE STATI NA KRAJ RASIPNIM POLITIČARIMA: Pokreću ‘Crnu knjigu’ – dokumentirat će gdje se sve točno troši javni novac

Riječ je zapravo o zajedničkom projektu građana i udruge Lipa, a sadržavat će popis i opis slučajeva u kojima se javni novac trošio netransparentno, nepotrebno ili nezakonito poput dvostrukog farbanja istog tunela, nabavki novih limuzina za prekobrojne državne agencije, kupnje burobrana koji ne služe ničemu ili izgradnje prilaznih cesta do djedovine hrvatskih političara.

Udruga poreznih obveznika “Lipa” pokreće kampanju prikupljanja sredstava (crowdfunding) za provedbu novog projekta pod nazivom “Crna knjiga trošenja javnog novca” kojim se želi evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.

Kampanja prikupljanja sredstava kreće danas i trajat će do 28. prosinca, dok se početak provedbe projekta očekuje u prvom kvartalu 2018. godine. Nakon godinu dana, prikupljeni i obrađeni podaci će se objaviti u obliku “Crne knjige”, koju će svaki donator dobiti na poklon.

Iz Udruge Lipa poručuju kako će svaka lipa donirana ovom projektu biti utrošena na izradu web stranice s bazom podataka i angažiranje stručnog tima koji će istraživati netransparentno trošenje javnih sredstava te provjeravati sve slučajeve koje dojave građani.

Slučajeve razbacivanja javnim novcem građani sami mogu prijaviti i na e-mail udruge: lipa@manjiporezi.hr, a nakon službenog pokretanja Crne knjige i oni će u nju biti uključeni te će se javnim pritiskom spriječiti da se ponove u budućnosti.

Građani u ovom projektu mogu sudjelovati donacijama putem crowdfunding platforme Indiegogo na OVOJ adresi ili uplatom na žiro-račun udruge putem opće uplatnice koja se može preuzeti ovdje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr