NISU ZNALI ŠTO SE DOGAĐA

DVOJICA SPLIĆANA U EPICENTRU POTRESA: ‘Krenuli smo u ribolov, a onda se osjetila detonacija, kao da je pukla morska mina!’

Splićani i dalje prepričavaju dojmove jučerašnjeg snažnog potresa koji je pogodio Dalmaciju nešto prije 14 sati.

Prema riječima očevidaca, treslo se oko 20-30 sekundi, a osjetilo se do Sarajeva. Mnogi Splićani su ispričali kako su odmah istrčali na ulice, a mnogi zaposlenici i učenici pušteni su kućama. U nekim se školama nastava u popodnevnim smjenama nije ni održavala.

PANIKA U SPLITU ZBOG JAKOG POTRESA! Učenici nekih škola pušteni kući: ‘Otkazujemo popodnevnu smjenu’

Isplovili prema Čiovu

Najdojmljivija je ipak priča mladih Splićanina koji su se u tom trenutku našli u samom epicentru potresa, piše Slobodna Dalmacija.

SNAŽAN POTRES U DALMACIJI, GRAĐANI ISTRČALI NA ULICE: ‘Nikad nas nije ovako silovito potreslo!

31-godišnji pomorac i njegov prijatelj isplovili su jučer brodom prema punti Čiova. Ribolov im je omiljeno druženje, ispričali su, no nisu očekivali ovakvo ‘iskakanje’ iz opuštenosti.

Dvije minute prije 14 sati osjetili su da se sve počelo tresti, no ni njima ni ljudima na brodovima koji su bili oko njih, ništa nije bilo jasno.

‘Odjednom se osjetila nekakva detonacija, ko da je pukla morska mina! Osjetili smo snažne vibracije, u čudu smo se pogledali, nije nam bilo jasno što se događa. Mislili smo da neko ‘čiketaje’ ribu, to je prvo što nam je palo napamet’, rekao je pomorac za Slobodnu Dalmaciju.

PRVE REAKCIJE SPLIĆANA NAKON SNAŽNOG POTRESA: ‘Popucali su prozori, zidovi i štokovi, bilo je zaista jezivo!’

‘Nismo ni znali što se događa’

Tek kada su čuli vijesti u potresu na radiju, shvatili su što se dogodilo.

Ovaj je Splićanin ispričao kako je dobro da nije u tom trenutku znao što se događa, jer bi se inače puno više prepao. Postao je svjestan tek nakon što se prestalo tresti, a onda je nazvao svoju obitelj da provjeri je li s njima sve u redu.

FOTOGRAFIJE ČITATELJA NET.HR-a: Pogledajte kakve su posljedice potresa u Splitu

REAKCIJE DALMATINACA NA POTRES: ‘Nakon ovoga ništa neće biti isto. Možda ni HDZ neće više dobivat u Dalmaciji’

 

Povratak na Net.hr