KAZNENA PRIJAVA

DVIJE ŽENE BILE ZARAŽENE I KRŠILE MJERE IZOLACIJE: Jedna je odlazila u trgovinu, a druga je držala otvoren kafić izvan dozvoljenog radnog vremena

Protiv obje žene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnji da su počinile kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Požeški policajci prijavili su 57-godišnjakinju koja se nije pridržavala ograničavanja radnog vremena u svojem ugostiteljskom objektu u Graberju, dok su zadarski policajci prijavili 62-godišnjakinju koja je u ušla u trgovinu u Kalima iako joj je dijagnosticiran Covid-19.

Otvoren ugostiteljski objekt izvan dozvoljenog radnog vremena

Ravnateljstvo policije je preciziralo da je 57-godišnjakinja prijavljena nakon što su policajci PU požeško-slavonske tijekom racije u petak zatekli otvoren ugostiteljski objekt u njenom vlasništvu. Objekt je radio izvan dozvoljen radnog vremena koje je propisano od 6 do 22 sata, a u njemu su zatečene 22 osobe, dodalo je Ravnateljstvo policije.

ĐIKIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: ‘Mnogi su znanstvenici šokirani jer 3 znanstvenika, premijerovi savjetnici, daju lažne izjave’

Žena otišla u trgovinu za vrijeme izolacije

Zadarski policajci su prijavili 62-godišnjakinju koja je 21. studenog prijepodne u Kalima došla u trgovinu u vrijeme dok joj je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, obzirom da joj je dijagnosticirana zarazna bolest covid-19. Uz to, sumnjiči se da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji čime je dovela u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv obje žene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnji da su počinile kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

OTKRILI KRONOLOGIJU RAZVOJA BOLESTI I TOČAN REDOSLIJED SIMPTOMA: Neki se pojavljuju odmah, a drugi tek nakon tjedan dana…

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr