'ŽELIM DA SVE BUDE DOBRO'

DUMBOVIĆ: ‘Ministrica nije poslala nikoga da pogleda zaštićene građevine i odredi koje se mogu obnoviti, a koje će se morati srušiti’

Gradonačelnik Petrinje komentirao je stanje u potresom pogođenom gradu, istaknuo je kako nisu zadovoljni dinamikom kojom se sve odvija, ali uputio i kritiku ministrici kulture

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, komentirao je stanje u tom potresom pogođenom gradu, kao i dinamiku zbrinjavanja stanovništva iz porušenih kuća. Kontejnersko naselje koje se postavlja treba biti ne samo stambena zona nego i mjesto za sve poduzetnike iz centra grada, “koji su bili sadržaj i srce grada”, objasnio je Dumbović za N1.

Dumbović je dodao kako nedostaje još 500 ili 600 kontejnera te je priznao da se boji improvizacije. “Na sve ide moj potpis i bez obzira što će država pomoći i što će to biti zajednički projekt, želim da sve bude dobro”, rekao je.

GRADONAČELNIK PETRINJE OTKRIO ŠTO GA MUČI: ‘Ovdje je došao veliki boss koji se meni u lice smije i govori što treba…’

Nezadovoljan dinamikom zbrinjavanja stanovništva

Petrinjski gradonačelnik rekao je da je trenutno najvažnija izgradnja kontejnerskog naselja, ali istaknuo je kako nisu zadovoljni dinamikom kojom se sve odvija te da to građani nisu nipošto zaslužili. “Prvih 14 dana smo improvizirali, međutim, sad svatko tko preuzima odgovornost, nema opravdanja i nadam se da nećemo imati kočničare. Ja sam veliki optimist, ne znam zašto, ali optimističan sam. Sve drugo bi bilo loše, ljudi ne vole informacije koje ih odugovlače. Ja sam svjestan da politika sigurno ima rješenje”, rekao je Dumbović.

Ministrici kulture, Nini Obuljen Koržinek, uputio je kritiku jer mu već tri tjedna, kako govori Dumbović, nije poslala nikoga da pogleda zaštićene građevine i odrede koje se mogu obnoviti, a koje će se morati srušiti. “Ministrica kulture je bila tu prije tri tjedna i rekla da će poslati ljude. Oni nisu bili, prema ovome što vidim, i tu treba dati poruku da Ministarstvo kulture mora doći ovdje, mislim da iz Zagreba, iz privilegiranih položaja, trebali bi doći ovdje i da građani ne otvaraju samo vrata gradonačelnika i pitaju mene što će, nego da imaju urede i da mogu i državi postaviti pitanje. Država se treba barem malo preseliti ovdje i odavde rješavati stvari”, rekao je Dumbović.

DUMBOVIĆ: ‘Vlada će na Petrinji pobijediti ili pasti; ako se dokaže kriminal u obnovi, tužit ćemo državu’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr