DUBROVAČKI POMORCI SE NE MOGU TESTIRATI PRIJE ODLASKA NA BROD; Beroš poručio: / 'To trenutno nije moguće...'

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu pitao je ministra Vilija Beroša o testiranju pomoraca na Covid-19 na što mu je on odgovorio da u ovom trenutku nije moguće udovoljiti tim zahtjevima

29.4.2020.
12:49

Dubrovački pomorci se ne mogu testirati kada idu na brod iako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da se testiranja mogu odraditi u Županijskom zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu pitao je ministra Vilija Beroša o testiranju pomoraca na Covid-19 na što mu je on odgovorio da u ovom trenutku nije moguće udovoljiti tim zahtjevima, prenosi Dubrovački dnevnik.

"Nastavno na Vaš dopis kao zastupnika i predsjednika Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja Europskog parlamenta, a vezano uz problem testiranja pomoraca na COVID-19 po zahtjevu poslodavca prije ukrcaja na brod, slobodni smo odgovoriti da je iskazana problematika prepoznata od strane resornih ministarstava, te da je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zatraženo da se utvrdi mogućnost testiranja od strane nadležnih županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Dana 23. travnja 2020. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ovo ministarstvo da je testiranje pomoraca na SARS-CoV-19 moguće provoditi u županijskim zavodima za javno zdravstvo u Rijeci, Splitu i Zadru, u dovoljnoj mjeri, dok Županijski zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u ovom trenutku nije u mogućnosti udovoljiti zahtjevima.

Dinamiku testiranja i lokacije odredit će svaki županijski zavod zasebno", napisao je u odgovoru Beroš europarlamentarcu Piculi.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali