TVRDI DA JE HAKIRAN

DUBROVAČKI LIJEČNIK KOJI BOLUJE OD OSPICA IZVRIJEĐAO ANTIVAKSERE: ‘Stoka koja ne zaslužuje ni grobno mjesto’

Markunović tvrdi da mu je netko hakirao profil dok u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj kažu da u posljednjih mjesec dana nije evidentiran niti jedan slučaj računalne prijevare koji bi se odnosio na hakiranje profila društvene mreže

Dr. Pero Markunović, mladi liječnik Opće bolnice u Dubrovniku koji je, iako cijepljen, obolio od ospica i o tome obavijestio javnost putem Facebooka, našao se usred neugodnog skandala. On je, naime, na Facebooku došao u konflikt s protivnicima cijepljenja koji su reagirali na njegovu objavu u kojoj je, pozvao ljude da cijepe svoju djecu protiv ospica. Međutim, tijekom te prepiske s protivnicima cijepljenja Markunoviću su “popustile kočnice” pa se neprimjerenim riječima osvrnuo na njih.

APEL LIJEČNIKA IZ DUBROVNIKA KOJI SE ZARAZIO OSPICAMA: ‘Bio sam u kontaktu s bebama, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima…’

“Žao mi je što ovakvu stoku moram liječiti”

Redakcija portala Dubrovnik INsider piše kako je primila screenshotove prepiske u kojoj je Markunović, među ostalim, one koji se protive cijepljenju nazvao “stokom koja ne zaslužuje ni grobno mjesto”.

Tog komentara na njegovom Facebook profilu nema, a Markunović tvrdi da mu je netko hakirao profil te je najavio tužbe zbog toga.

izvor: Dubrovnik INsider

“Ja samo mogu iz ovoga zaključit da mi je žao što se bavim medicinom u javnoj ustanovi tako da ovakvu stoku moram liječiti. Oni nisu zaslužili zdravstvenu skrb, socialnu skrb,a  ni grobno mjesto. S ovakvim ljudima ne postoji civilizirani i pristojni način razgovora. Oni to jednostavno ili intelektualno ne mogu procesuirati ili ne žele. Jedini razlog zašto je za ove prostore bolji neki drugi režim, a ne demokratski”, vidi se u screenshotu navodnog Markunovićevog komentara s Facebooka koji je izbrisan s nejgovog profila.

Policija: Nije evidentirano hakiranje profila

Tragom Markunovićeve tvrdnje da mu je profil hakiran, portal Dubrovnik INsider obratio se Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj te dobio sljedeći odgovor:

“Obavještavamo Vas da, sukladno važećim zakonskim propisima, nismo u mogućnosti davati podatke koji se odnose na konkretne osobe, međutim možemo Vam kazati da Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u posljednjih mjesec dana nije evidentirala niti jedan slučaj računalne prijevare koji bi se odnosio na hakiranje profila društvene mreže.”

Povratak na Net.hr