SINDIKAT POLICIJE O DRŽAVNOM TAJNIKU: / 'Policajcu je psovao majku četničku i govorio da će ih sve pobiti; sve se pokušalo zataškati'

Sindikat tvrdi kako je dužnosnik prijetio policajcima, a postavljaju pitanje kako je usprkos svemu pušten na slobodu

28.11.2020.
23:16

Nakon što je zbog remećenja javnog reda i mira te vrijeđanje policijaca priveden Stjepan Sučić, državni tajnik u ministarstvu branitelja, Nacionalni sindikat policije u priopćenju tvrdi kako je prijetio službenicima, ali i da je pušten nakon intervencije "visokog dužnosnika iz Vlade", koji je policajcu psovao" majku četničku".

"Ovaj događaj se pokušava iskriviti, prikriti i zataškati, a policajce na taj način poniziti, što mi kao Nacionalni sindikat nikada nećemo dopustiti. Dužni ste bez odgode, odmah postupiti i utvrditi zbog čega nisu poduzete radnje sukladno odredbama Prekršajnog Zakona, Zakona o kaznenom postupku, Kaznenog Zakona i Zakona protiv javnog reda i mira", navodi se u priopćenju.

Pušteni kućama

Nacionalni sindikat policije dalje ističe i da su "privedene osobe nastavile sa narušavanjem javnog reda i mira na način da su vrijeđali i ponižavali hrvatske policajce u njihovom radu i postupanju, čak su im i prijetili riječima: 'Znate li vi tko sam ja i tko smo mi, ostat ćete bez posla' i drugim prijetećim riječima. Uslijed postupanja iste osobe odbijale su na uvid dati osobnu iskaznicu kako bi policija utvrdila njihov identitet, te su zbog istoga i privedene u prostorije Policijske postaje Vukovar, a pri privođenju su nad istima uporabljene fizička snaga i sredstva za vezivanje zbog pružanja otpora".

"Visoki dužnosnik vlade je, po našim saznanjima zaprimljenih od kolega policajaca isti psovao jednom policajcu "majku četničku", te prijetio policajcima koji su postupali prema istima riječima da će otići kući po oružje i sve ih ubiti. Tijekom navedene galame i prijetnji, visoki dužnosnik je razbio vrata i staklo na istima uslijed dega je teže ozlijedio i ruku, a nakon čega su isti suprotno odredbama Prekršajnog, odnosno Zakona o kaznenom postupku pušteni kućama", navodi se u priopćenju.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali