BRZ OPORAVAK?

DRŽAVA JE OPTIMISTIČNA OKO TURIZMA: ‘Predviđanja su da bi rast trebao biti među najvećima u EU, ali uz ovaj preduvjet’

‘Predviđanja su da bi ove godine rast trebao biti od 5,3 posto… Ne u ovoj godini, ali Hrvatska se vrlo brzo može vratiti na predepidemijske brojke’

Govoreći o budućnosti hrvatskog gospodarstva, Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada, rekao je za HRT da su predviđanja da bi hrvatski turizam ove godine trebao imati rast od 5,3 posto koji je među najvećim previđenima u Europskoj uniji. “Hrvatska se vrlo brzo može vratiti na predepidemijske brojke”, uvjeren je.

“Uvjeren sam da se hrvatsko gospodarstvo može brzo oporaviti, ali je uvjet da se smanji broj zaraženih ispod granica koje otvaraju sve djelatnosti i da se procijepimo, što se nadam da će biti u sljedećih par mjeseci zbog novo nabavljenog cjepiva. Očekujemo ove godine dobru turističku sezonu, samo ovo su preduvjeti. Predviđanja su da bi ove godine rast trebao biti od 5,3 posto koji je među najvećim previđenima u Europskoj uniji, budimo strpljivi. Ne u ovoj godini, ali Hrvatska se vrlo brzo može vratiti na predepidemijske brojke”, rekao je Dragan Jelić.

MINSTRICA TURIZIMA ‘S OPTIMIZMOM OČEKUJE LJETO ‘: ‘Vjerujemo da će se situacija popraviti’; Najavila i sigurnosne protokole

Što je najveći problem?

Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, objasnio je što je po njemu najveći problem. “Određenog oporavka ima, hrvatsko tržište rada se restrukturira, međutim problem je što hrvatski gospodarski sektor nema mogućnosti apsorpcije nove radne snage i novih generacija koje dolaze na tržište rada. Ove godine će maturirati i diplomirati nove generacije, međutim nema sposobnosti da se svi oni nađu zaposlenje. Rasta nema, a samo rast može osigurati zapošljavanje nove radne snage”, objasnio je.

IZMJENE TURISTIČKOG ZAKONA: Povrat novca ili zamjensko putovanje kao zamjena za vaučere 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr