DRUŠTVENE MREŽE SPRDAJU PROTIVNIKE ISTANBULSKE: / 'Svjesni su da je prosvjed bio podbačaj, činjenice im nikad nisu bile svete'

25.3.2018.
13:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na društvenim mrežama mnogi ismijavaju jučerašnji prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, na kojem se okupilo više tisuća ljudi. Naime, organizatori su priopćili da je na prosvjedu bilo 50.000 ljudi, a neki su čak rekli da je bilo i 70.000 ljudi, dok je službena procjena policije da se jučer okupilo tek oko 5.000 ljudi.

'To što Bujanec bulazni samo potvrđuje nemoć radikalne desnice'

Dok se razvila žestoka rasprava između onih koji podržavaju prosvjednike i onih koji misle da je ovaj prosvjed besmislen jer okupljeni ni ne znaju protiv čega prosvjeduju jer nisu pročitali Istanbulsku konvenciju, nekima je sve bilo jednostavno zabavno.

Novinar Ilija Jandrić na svom je Facebook statusu napisao da je, za razliku od nekih kolega koji su se iživcirali, on uživao u prijenosu prosvjeda.

'Ja sam uživao gledajući prijenos današnjeg prosvjeda, za razliku od kolegice koja je prestala gledati jer se iživcirala. Sretan sam jer se pokazalo da su radikali u ovoj zemlji samo jako glasni, ali ih nema previše. Ni uz svu silnu organizacijsku pomoć Crkve, uz braniteljske udruge, uz autobuse iz cijele Hrvatske pa čak i iz BiH, uz glasnu pobunu u samom HDZ-u, na Trgu se nije uspjelo okupiti više od desetak tisuća ljudi. To što Bujanec bulazni da ih je bilo 80.000 samo potvrđuje nemoć radikalne desnice. Svjesni su da je ovo danas podbačaj, ali činjenice im nikad nisu ni bile svete pa moraju nastaviti širiti propagandu. Plenković - radikalna desnica 1:0', napisao je Jandrić.

Prosvjednici autobusima išli u Ikeu

Na društvenim su se mrežama neki rugali prosvjednicima koji su autobusima došli na prosvjed pa se pojavila informacija da su oni koji su dolazili iz drugih gradova na povratku stali u shopping u Ikeu.

Organizacija Hrvatski dizajneri u akciji je tako napravila zanimljivu grafiku na račun toga, koju su podijelili na svojoj Facebook stranici. Radi se o žutim slovima 'IK' na plavoj podlozi, baš poput loga robne kuće Ikea.

'Vizija doma: bez nasilja. IK. Ratifikacija!', napisano je na slici.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali