ŽRTVA PRIJEVARA

DRUGA STRANA PRIČE: Ilija državi duguje 60.000 kuna, a banci još 9200 eura, kaže da su ga nasamarili, ali iz banke tvrde drugačije

Podaci Porezne uprave pokazuju da Ilija Karamatić, čija je teška životna priča pokrenula Hrvatsku, ima dug od 57.230,47 kuna. Ukupno dugovanje čini dug doprinosa za obvezna osiguranja od 55.301,67 kuna te porez i prirez na dohodak u iznosu od 1928,80 kuna.

Sam Ilija ne poriče dug, ali ističe da je bio žrtva nekoliko prijevara, što je dovelo do blokade njegova računa. Prije nekoliko godina radio je u kafiću u Sesvetama. Bio je konobar, ali je iznenada postao vlasnik kafića, piše Jutarnji list.

“Gazda mi je došao s papirom na kojemu je trebala biti moja povišica. Nisam ga pročitao, nego sam odmah potpisao, a kasnije sam saznao da je tada prebacio kafić na mene”, rekao je Ilija.

Kafić je na kraju propao, a Iliji je ostao dug. Ipak, kaže da dug zapravo iznosi oko 20.000 eura. Naime, u tu svotu uračunao je dug koji ima prema banci.

‘TATA, JA SAM GLADAN’: Za bolesnog oca koji skuplja boce da prehrani obitelj dosad prikupljeno preko 15.000 kuna

Jamac čovjeku čijeg se imena ne sjeća

“Dok sam još mogao raditi, bio sam konobar u kafiću. Jedan stalni gost mi je rekao da treba jamca za kredit. Pristao sam jer sam mislio da mu mogu vjerovati”, rekao je Ilija.

Imena tog gosta se ne sjeća, kao ni razloga zašto mu je trebao kredit. Sjeća se samo da je podigao 10.000 eura. Kaže da je taj čovjek pobjegao iz zemlje i njemu ostavio neotplaćeni dug.

Otišao je u banku i pokušao ih uvjeriti da nije on kriv za nastale dugove, ali su mu oni rekli da mora platiti.

Ipak, iz prozvane banke dolazi druga priča. Kako doznaje Jutarnji, Ilija je sam 2005. podigao kredit u iznosu od 10.000 eura, a u sljedećih devet godina vratio je samo 800. Banka je na kraju prodala dug legalnim utjerivačima dugova.

‘TATA, JA SAM GLADAN’: Pomozite ocu čija je potresna Facebook priča iz zagrebačkog tramvaja dirnula cijelu naciju!

Krenule su glasine

Po objavi njihove priče krenule su i glasine o Ilijinu životu. Spominjala se njegova ljubav prema kocki, ali i krađa alkohola. On sve negira.

“Ljudi su ljubomorni. Vidjeli su da smo dobili pomoć pa nam sada žele zlo i šire laži”, rekao je.

Ipak, Jutarnji je od poolicije doznao da nisu sve laži. Naime, policija ga je uhvatila da u dječjim kolicima pokušava ukrasti alkoholna pića.

Povratak na Net.hr