Play ponuda

DRELE KAŽE DA SE NEĆE CIJEPITI: / 'Vlasti već dugo poručuju: Netko tko je moralan u ovoj državi možemo slobodno reći da je budala'

Image
22.2.2021.
13:54
Play ponuda

Govoreći o lokalnim izborima i o svojoj kandidaturi za krapinsko-zagorskog župana, sSaborski zastupnik Domovinskog pokreta, Davor Dretar Drele, pozvao je za N1 Zagorce da se probude. “Dobro jutro, probudite, vrijeme je da podignete glavu! To je buđenje iz metaforičkog sna u koji se Krapinsko-zagorska županija uljuljkala. Zagorci probudite se!”

Na pitanje što ima za reći o nedavnim kalkulacijama o Damiru Vanđeliću kao o HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Zagreba kojega bi podržao i Domovinski pokret, odgovorio je: "Za kalkulacije možemo upotrijebiti kalkulator, možemo se prošetati nasipom i porazgovarati”. Odbacio je takvu ideju kao čvrsti plan i rekao da će Domovinski pokret imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Image
DRELE SI ČESTITAO NA ULASKU U SABOR: /

Popio je gemišt i podrignuo: 'Jel ga bude gospon zastupnik vdrapil z prve?'

Image
DRELE SI ČESTITAO NA ULASKU U SABOR: /

Popio je gemišt i podrignuo: 'Jel ga bude gospon zastupnik vdrapil z prve?'

Međimurci bolje žive

Dretar je rekao da kad se čovjek vozi kroz Zagorje i kroz Međimurje, da se na pogled vidi da se u Međimurju bolje živi. "Skoro kod svake kuće je neka tabla da se tu nekaj dela”, napomenuo je i dodao da su Međimurci iznimno vrijedni ljudi te da bi on htio da se Zagorci “probude i počnu lijepo i vrijedno raditi”.

Objasnio je da je pritom mislio u prvom redu na OPG-ove. “Mali seoski proizvođač ima snagu, mogućnosti i znanje da popuni police trgovine, tržnice i restorana u Zagorju. Zašto se dobrim projektima ne priključiti na te lijepe, široke, tuste europske slavine u kojima stvarno ima novaca i ne dovesti lijepu, čistu energiju, čistu industriju koja će Zagorje držati čistim, ali ga i gurati da se razvija?”, pitao je Dretar.

U Zagorju bi, kaže, prvenstveno zaštitio krapinske termalne izvore, i kao kulturno i kao energetsko blago. Kao župan uvjerava da bi sigurno krenuo prema smanjenju zaposlenih u administraciji županije, ako bi pobijedio na izborima za župana, kaže da bi odmah otišao na teren. “Iste sekunde ulazim u svoju kancelariju, potpisujem dva, tri papira, oblačim gumene škorne i idem na teren. Sabor bi pričekao neki drugi trenutak.”

Moral u Hrvatskoj

Otkrio je da se ne namjerava cijepiti protiv koronavirusa. "Niti moja obitelj. Nismo imali koronu. Niti moja majka. Ne vidim razloga da se cijepim”, rekao je te odgovorio što misli o onima koji su potegnuli svoje političke i druge veze da bi se cijepili preko reda.

“O tome neću reći ništa. Rječnik kojim bih to okarakterizirao, nije primjeren za javni prostor. Zgrožen sam time. Moralne norme ovdje ne postoje... vlasti već dugo poručuju: ‘Netko tko je moralan u ovoj državi možemo slobodno reći da je budala.'”

Play ponuda
Play ponuda