'Kako bi zaspa da nisan vratija pun novčanik…'

“Više vridi kad čovik more zaspat čin stavi glavu na jastuk, nego sve pare ovoga svita”, kaže Omišanin Dražen Simić, pokazujući mjesto gdje je u utorak ujutro našao novčanik pun novca, kartica i dokumenata.

Dražen Simić, među sugrađanima poznat kao Zenga, radnik je omiške Peovice, komunalne tvrtke koja, između ostaloga, brine i o čistoći gradskih ulica, piše Slobodna Dalmacija.

Luda sreća

Novčanik je u utorak ujutro ispao neopreznom Omišaninu, koji je imao ludu sreću da ga pronađe čovjek poznat ne samo po svojim paradama i sviranju harmonike nego i po poštenju.

“U novčaniku je bilo točno tisuću dvjesto i šezdeset kuna i sto eura. A bilo je i sve puno kartica i dokumenata. Čin sam ga naša, odma san prigleda šta u njemu ima, da ne bi posli ispalo da san šta uzeja, i odnija ga na policiju”, kaže Simić, ističući da mu ni na kraj pameti nije bilo uzeti novac.

“Kako to uopće morete reć! Kako bi zaspa da san to napravija!”, kaže pošteni Omišanin.

‘Da mi je sto kuna i zapiva od sriće’

Novčanik kojeg j pronašao pripadao je čovjeku kod kojeg je prije puno godina svirao na sinovoj svadbi.

“Je, kad smo se našli da mi zahvali, odma smo se pripoznali. Da mi je sto kuna i zapiva od sriće. A zapiva bi bija i ja, jer nema za čovika lipše stvari nego kad razveseli drugoga čovika”, zaključuje Simić.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/233067/Default.aspx

Povratak na Net.hr