DRAMATIČNO U SABORU: / Bulj potrgao zakon i vikao: 'Nosite ga ministru, kad je imao novca za šest vozača može imati i za ovo'

Miro Bulj novi je Zakon o vinu nazvao dokumentom bez ijedne pozitivne mjere i bez rješenja za opadanje proizvodnje i znatno povećan uvoz koji ugrožava domaći sektor.

12.10.2018.
11:20
PIXSELL

Uz demonstrativno trganje teksta prijedloga novog zakona o vinu Mostova zastupnika Mire Bulja, potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin odobrio je Klubu Mosta stanku kako bi se konzultirao o predmetnom zakonu.

Sad ćete morati nabaviti novi zakon, dobacio je Radin Bulju koji je ustrajao na ocjeni da novi zakon ne donosi nijednu pozitivnu mjeru za hrvatske vinare, da ne nudi rješenja, da rapidno raste uvoz vina.

Taj je uvoz unatrag nekoliko godina porastao za 140 posto, godine 2013. uvezli smo vina za 16 milijuna kuna, tri godine poslije za 31 milijun kuna, navodio je Bulj koji tvrdi i kako je "sto posto manja proizvodnja vina u odnosu na vrijeme kad smo bili izvan EU-a".

Odnesite zakon ministru, kad je mogao imati šestoricu vozača može dati i 200 milijuna za fond iz kojega bi se pomagali domaći vinari i vinogradari, poručio je Bulj predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, trgajući ispred njih tekst zakona.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali