DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA: / Otišao roniti bez boca kisika po iznimno jakom nevremenu

12.9.2017.
14:51
Ilustracija, Dino Stanin/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dojava o nestanku ronioca, N. J. (1981.) stigla je oko 21,15 sati je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). Prema izjavi supruge, 36-godišnjak je krenuo roniti bez boca u području ispod konavoskih stijena.

S obzirom da je već bila noć, a na moru su vladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, MRCC Rijeka je pokrenula koordiniranu potražno – spasilačku akciju spašavanja, u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik, dubrovačkom Pomorskom policijom, Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i Javnom vatrogasnom postrojbom Konavle (JVP). Uz pomorsku potragu, istovremeno se krenulo i u kopneno traganje za nestalim.

Oko 21,30 sati pripradnici HGSS-a su uočili nestalog ronioca u moru nedaleko konavoskih stjena, koji zbog visokih valova i jakih udara vjetra nije mogao isplivati na obalu te mu je bačen kolut za spašavanje.

Budući da po nevremenu niti jedno od plovila uključenih u potragu nije uspio doploviti bliže roniocu, odlučeno je da ga pripadnici HGSS-a povuku konopcima do obale, što je uspješno izvedeno u 23,15 sati, kada je 36-godišnji N. J. bez vidljivih ozljeda predan na pregled djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik danas će obaviti razgovor sa spašenim roniocem u okviru očevidnog postupanja, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali