Play ponuda

DRAMATIČAN DOPIS STIGAO NA ADRESU RAVNATELJA POLICIJE: / 'Zbog vas radimo bez ijednog slobodnog dana!'

Image
Foto: PIXSELL/MUP RH

Dramatičan dopis upućen je novom ravnatelju policije Marku Srdareviću zbog situacije u najjužnijoj policijskoj upravi, gdje dio policajaca već neko vrijeme radi bez slobodnog dana.

5.1.2017.
7:17
PIXSELL/MUP RH
Play ponuda

Prema informacijama Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a, razlog toj situaciji zapovijed je što ju je izdao Srdarević. Naime, naredio je vraćanje na državnu granicu svih graničnih policajaca koji su do sada bili raspoređene na druge poslove.

Usmene zapovijedi

Kako objašnjavaju iz sindikata, dio policajaca, iako imaju formalna rješenja za rad na poslovima granične policije, radio je na drugim radnim mjestima. Za to su dobili usmene zapovijedi svojih šefova u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj. Dio ih je tako bio u postajama temeljne i prometne policije, dok je dio radio i u kriminalističkoj policiji.

No, sada je Srdarević zapovijedio da ih se sve vrati na granicu.

Iako su u sindikatu svjesni da ovakva situacija nije bila sasvim u redu, upozoravaju na neizdrživo stanje koje trenutačno vlada.

Rade bez slobodnog dana

"Od trenutka kada se počelo postupati po vašem nalogu, situacija je postala gotovo nepodnošljiva. Naime, policijski službenici iz Policijske postaje Gruda, koji rade na poslovima temeljne policije, nemaju slobodnog dana. Zbog toga imaju velikih problema u organizaciji privatnih obveza, posebno onih koji se tiču brige i skrbi za djecu. Nezadovoljstvo koje se javlja ne može umanjiti niti činjenica da se na ovaj način stvaraju prekovremeni sati, koji će, držimo, biti uredno plaćeni", poručuju iz sindikata ravnatelju policije.

Uvjereni su kako se problem mora riješiti, no za to je, naglašavaju, potrebno određeno vremensko razdoblje prilagodbe.

Problemi u sustavu

"Bilo kakav ishitreni korak stvara očigledno velike probleme sustavu. Neka ova situacija posluži i kao ogledni primjer mogućih problema koje će sa sobom donijeti planirana reorganizacija. Sustav je velik i ima mnogo problema, ali i prostora za poboljšanja. Smatramo da se pomno planiranim i laganim koracima može puno učiniti u povećanju učinkovitosti policije, ali da to s druge strane ne mora nužno donijeti probleme policijskim službenicima na terenu", stoji u dopisu Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a upućenom ravnatelju Srdareviću.

Play ponuda
Play ponuda