POZIV VLADI

DRAMATIČAN APEL SINDIKATA POLICIJE: ‘Kronično nedostaje policijskih službenika, sigurnost građana je u opasnosti’

Sindikat policije Hravtske (SPH) oglasio se dramatično intoniranim priopćenjem o kroničnom nedostatku policijskih službenika u kome pozivaju Vladu da žurno poduzme mjere.

Priopćenje Sindikata policije Hrvatske prenosimo u cijelosti:

“Kada ste zadnji put vidjeli policajca u svome kvartu?”

“Nažalost, opće je poznato da u Republici Hrvatskoj nedostaje policijskih službenika. Jedan od eklatantnih primjera su silne gužve na graničnim prijelazima kojima su glavni razlog nova pravila ulaska u šengenski prostor ali i nedostatak policijskih službenika.

Kada ste zadnji put vidjeli policijskog službenika u odori ili da policijska ophodnja prolazi vašim kvartom ili naseljem bez obzira da li se radi o izlasku na intervenciju? Prevencija treba biti temelj za sigurnost građana, a trenutno zbog „administrativnih“ problema oko prijema novih službenika, kao i nabave novih policijskih vozila ona se ne može provoditi u potpunosti na zadovoljstvo i sigurnost svih građana.

ŠEF SINDIKATA POLICIJE: ‘Policajci su ogledalo države, a ofucani su. Znači država je ofucana’

Čak 170 policajaca na čekanju zbog “glupe” procedure

Ministarstvo unutarnjih poslova je “obučilo” cca. 170 novih policijskih službenika koji su već davno trebali početi raditi, no međutim ovaj put nije problem u Ministarstvu unutarnjih poslova već je problem u našoj neobičnoj, u najmanju ruku, glupoj proceduri odobrenja zapošljavanja novih državnih službenika, zbog čega je moguće da samo jedno državno tijelo ne odradi propisanu proceduru i time onemogući prijam nasušno potrebnih policijskih službenika ili bilo kojeg drugog zaposlenika u državnoj službi. Napominjemo i da je planirani broj za prijem policijskih službenika nedovoljan za normalnije funkcioniranje policije ali bi definitivno pomogao osobito u ovakvim situacijama poput problema na graničnim prijelazima.

Ovim putem pozivamo Vladu RH da pod hitno donese plan prijema u državnu službu te primi u radni odnos traženi broj policijskih službenika obzirom da u MUP-u svakim danom ima sve manje i manje policijskih službenika pošto jedni odlaze u mirovinu, a dio ih čak i daje otkaze (zbog malih plaća) i odlaze u inozemstvo u potrazi za „boljim životnim i radnim uvjetima“.

ŠTO SE TO DOGAĐA U HRVATSKOJ POLICIJI? Od prošlog mjeseca dvojica policajaca su se ubila, a dvojica su nestala

“Poštovani, tko vas dočekuje na ulazu u zgradu Vlade?”

Poštovani iz Vlade RH, tko vas pri dolasku na posao dočekuje na ulazu u zgradu Vladu? Mislimo da su ti ljudi zaslužili malo više brige za njih ali i sve njihove kolege jer oni brinu o Vašoj sigurnosti ali, što je najvažnije, i sigurnosti svih naših građana.

Država se ne smije ponašati poput noja, duboko zabijajući glavu u pijesak i ne razmišljajući što se događa u njezinom okruženju, dakle terorizam, ilegalni imigranti itd., ne stavljajući kao prioritet brigu o sigurnosti života i imovine svojih tj. naših građana koja se jedino može osigurati kroz dovoljan broj dobro educiranih i opremljenih policajaca. Ne bi željeli da se kod nas nešto prvo dogodi da bi odgovorni shvatili da su policajci jedan od stupova države i koji su uvijek vjerni bez obzira što im država često nije majka nego maćeha. I na kraju, koga se prvo zove kada nastane problem? POLICIJU.

Dragi građani, zahvaljujemo na razumijevanju i nemojte misliti da širimo histeriju nesigurnosti nego jednostavno prezentiramo prave činjenice”, stoji u priopćenju SPH.

POLICAJCI LJUTITI ZBOG PROZIVANJA: ‘Pošteno odradimo posao, a počinitelji se zbog pravosuđa šeću slobodni i smiju nam se…’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr