Play ponuda

Drama kod Vodica, vatra došla do kuća

shimmer fallback

Kod sela Gaćelezi u vodičkom zaleđu u petak oko 17 sati buknuo je požar. Vatra je nošena jakim vjetrom prešla cestu Šibenik-Benkovac i zaprijetila kućama, koje brane vatrogasci i zračne snage

17.8.2012.
18:08
Play ponuda

Kod Vodica u predjelu Kovča poslijepodne je izbio veliki požar na otvorenom prostoru. Uz vatrogasce požar gase i kanaderi, a promet državnom cestom D-27 (Gaćeleze-Grabovci) je zatvoren. "Vatra je došla do kuća, no branimo ih. Zasada je zahvaćeno 20-tak hektara raslinja", rekao je Darko Dukić, prvi čovjek šibenskih vatrogasaca.

Oštećena vatrogasna vozila

40 vatrogasaca i deseci mještana uz četiri kanadera i air tractora i dalje vode bitku s buktinjom, koja je oštetila i nekoliko vatrogasnih vozila. U tijeku je i gašenje požara otvorenog prostora u Dazlini na području Tisnog, gdje je opožareno oko 20 hektara trave, niskog raslinja, hrastove šume i smrike. U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage, a na požarište su upućene i zračne snage.

Požar buknuo i na Marjanu

Na zahtjev gasitelja požara kod Vinjana Gornjih u blizini Imotskog, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, Vatrogasno operativno središte Divulje u pomoć im je uputilo dva helikoptera.

Vatrogasni operativni centar Split zaprimio je oko 13 sati dojavu o požaru na području Marjana. Požar, u kojem je zahvaćeno 100 metara četvornih borove šume i trave, lokaliziran je u 13.20. U gašenju su sudjelovala 32 vatrogasca s 9 vozila. U tijeku je sanacija požarišta.

Play ponuda
Play ponuda