Ostane li Meštrović bez drugog kruga u utrci za gradonačelnika, ne zna se hoće li preusmjeriti svoje birače prema Dukiću i Vučetiću ili će ih naprosto pozvati da se suzdrže od izlaska na birališta za dva tjedna

Enio Meštrović, poznat i po svojoj ulozi popularnog 'Ričarda', napravio je pravi podvig na nedjeljnim izborima stigavši do trećeg mjesta!

Taj osebujni i duhoviti zadarski perfomer u utrci za gradonačelnika Zadra je skupio 22% glasova (u trenutku pisanja teksta broj obrađenih biračkih mjesta bio je 39 od ukupno 71), čime je u potpunosti zakomplicirao situaciju u gradu.

Najveći broj glasova skupio je Branko Dukić (HDZ, HSP, SU, REFORMISTI), 39,54%, dok se iza njega na drugu poziciju smjestio Marko Vučetić (SDP, AM, HSS, GLAS, CENTAR) s 26,42% glasova.

Napravio je Meštrović i pravi dar-mar u utrci za Gradsko vijeće (20.34%), pa je sada pravo pitanje kako će stranke ljevice i desnice formirati vlast.

Naime, kako sada stvari stoje, budu li ga pokušali zaobići, morat će u koaliciju.

Zanimljivih je pitanja još, ostane li Meštrović bez drugog kruga u utrci za gradonačelnika, ne zna se hoće li preusmjeriti svoje birače prema Dukiću i Vučetiću ili će ih naprosto pozvati da se suzdrže od izlaska na birališta za dva tjedna.

Vučetić je izrazio nadu da će mu Meštrović pružiti podršku, ali o tom - potom!

"Od cilog života radim teatar, jer ako se uzmem za ozbiljno, preemotivan sam i nisam dobar. Uz teatar mi je sve prihvatljivo, a i mogu poslati pozitivnu poruku", opisao je sebe svojedobno Meštrović u razgovoru za Zadarski.hr.

Rođen je 1969. godine i po struci je kuhar. Bio je kandidat za gradonačelnika i na lokalnim izborima 2013. i 2017. godine. I tada su njegove kandidature obilježili sarkastični izričaji.

U međuvremenu je postao hit i na YouTubeu, pa predlažemo da se u nastavku podsjetite na njegove najbolje skečeve.