KORUPCIJA U PRAVOSUĐU

NET.HR DOZNAJE: Održana hitna sjednica Državnog sudbenog vijeća, skinut imunitet sutkinji. Slijedi li uhićenje?

Državno sudbeno vijeće održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je na zahtjev USKOK-a ukinulo imunitet jednoj sutkinji. Neslužbeno doznajemo da je riječ o sutkinji Trgovačkog suda u Zagrebu protiv koje bi trebao biti pokrenut kazneni progon zbog zloporabe položaja.

Državno sudbeno vijeće koje, u pravilu, prihvaća zahtjeve DORH-a za skidanjem imuniteta sucima, nije za sada dalo službenu informaciju o ovom slučaju. Neslužbeno doznajemo da je ovaj zahtjev DSV-u uputio USKOK.

Predsjednik DSV-a Željko Šarić kazao je da o sjednici koja nije bila javna ne može govoriti, ali je potvrdio da je održana sjednica tijela zaduženog, među ostalim, i za skidanje imuniteta sucima. Mogu se očekivati i uhićenja te pretresi prostorija koje koriste osumnjičeni u ovom slučaju, no o tome se u ponedjeljak poslijepodne nisu mogle dobiti službene potvrde.

SUDAC IZ PETRINJE MORA U ZATVOR ZBOG MITA: Primio je označene novčanice, uhićen u akciji USKOK-a, a na izricanju presude skoro mu je pozlilo

Posljednji je put ovakva procedura viđena potkraj prošle godine kada su zbog mita uhićeni petrinjski prekršajni sudac, te sutkinja iz Benkovca.

PALA ZBOG PRIMANJA MITA: Prvi doznajemo tko je uhićena sutkinja iz Zadra i zašto se našla na meti USKOK-a

Prema informacijama do kojih smo u međuvremenu došli, u pitanju je sutkinja čiji je rad već godinama brojnim sudskim strankama bio sumnjiv.

Protiv nje su nezadovoljne stranke, jer je postupala u sporovima milijunske vrijednosti, podnosile i kaznene prijave, no do sada formalni kazneni postupak protiv nje nije pokrenut.

Da pogoduje osobama s kojima je obiteljski i rodbinski povezana informacija je koja se o njoj pojavila još prije 15 godina, a izvori bliski sudu sada uvjeravaju kako je brojne malverzacije napravila i zbog bliskosti s pojedinim stečajnim upraviteljima.

Sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu i stečajni upravitelj s kojim je najviše surađivala, Pero Hrkać, uhićeni su u večernjim satima u akciji USKOK-a, a više detalja pronađite OVDJE.

Povratak na Net.hr