LAŽNA FINANC. IZVJEŠĆA?

DOZNAJEMO NOVE DETALJE O SLUČAJU AGROKOR: Tužiteljstvo već u akciji, istražuju se nove optužbe protiv Ivice Todorića

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo je izvide nakon što je krajem lipnja zaprimilo kaznenu prijavu koju je protiv Ivice Todorića i Agrokora podnijela Sberbanka.

Potvrđeno nam je to danas iz tužiteljstva koje je već naložilo i provođenje izvida nakon što je kaznenu prijavu zbog sumnje u kriminal u Agrokoru, još u travnju ove godine, podnio čelnik MOST-a Božo Petrov.

Prvi rezultati izvida već za dva mjeseca?

Iako nam iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu zbog zakonske tajnosti izvida nije odgovoreno u kojoj je fazi provjera navoda iz prijave Sberbanke, istražitelji prema propisima moraju pokušati pronaći dokaze kako bi potkrijepili ono što u njoj piše. U prijavi je Sberbank izrazio sumnju u vjerodostojnost financijskih izvješća koja im je Agrokor prezentirao dva mjeseca prije nego što im je 21. veljače ove godine osobren posljednji kredit od stotinu milijuna eura.

Već tri mjeseca od podnošenja prijave Sberbank ima pravo tražiti od tužiteljstva informacije o prvim rezultatima onoga što je poduzeto, što, kako neslužbeno doznajemo, uprava te banke planira i učiniti.

Detalje ove kaznene prijave možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr