Evo kad će više to ljeto

Nakon ciklone koja je krajem tjedna rashladila cijelu Hrvatsku te donijela niz pljuskova s grmljavinom i na Jadranu te pokvarila ljetnu uživanciju mnogim kupačima, čini se kako će se ovaj tjedan stanje znatno popraviti, pa bi nas za vikend trebalo dočekati konačno pravo ljeto

U ponedjeljak će biti promjenljivo, na zapadu zemlje povremeno i pretežno oblačno. Mjestimice kiša te pljuskovi s grmljavinom koji ponegdje mogu biti i izraženiji te obilniji, prijepodne ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a poslijepodne u Slavoniji. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla.

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu većinom slabo do umjereno jugo, a krajem dana će zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 27°C.

Od utorka malo toplije

U utorak nas čeka djelomice sunčano uz promjenljivo naoblaku, ali nestabilno. Mjestimice će biti malo kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni , a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru može biti i pojačan. Malo toplije.

U nastavku tjedna bit će sve sunčanije i toplije, pa bi za vikend trebala zavladati prava ljetna ”atmosfera” s temperaturama koje će prijeći i 30°C.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr