OBILJEŽAVANJE 26. OBLJETNICE

‘DOSTA JE PODJELA’: Braniteljske udruge stale na stranu Milanovića – uputile državnom vrhu otvoreno pismo

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Savez udruga branitelja radnika RH uputila je otvoreno pismo državnom vrhu vezano uz obilježavanje 26. obljetnice VRO ‘Bljesak’

Uoči obljetnice VRO “Bljesak” u Okučanima tri braniteljske udruge državnom su vrhu – predsjedniku Republike, Vlade i Sabora, poslale otvoreno pismo u kojem traže da se na toj obljetnici položi jedan, zajednički, vijenac, a ne njih nekoliko kako je predviđeno trenutnim protokolom.

“Dosta je podjela! Vijenac povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO ‘Bljesak’ položimo svi zajedno!”, naziv je otvorenog pisma koje su državnom vrhu uputile Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Savez udruga branitelja radnika RH.

MILANOVIĆ OPET PO PLENKOVIĆU: ‘Za premijera smo dobili čovjeka koji je s motokultivatora Tomo Vinkovića sjeo direkt za Ferrarija’

Sadržaj otvorenog pisma prenosimo u cijelosti:

“Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske Zorane Milanoviću, predsjedniče Hrvatskog sabora Gordane Jandrokoviću i predsjedniče Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske,  zajedno s velikim brojem udruga proisteklih iz obrambenog Domovinskog rata, poziva Vas na zajedništvo povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO “Bljesak” u Okučanima”, napisali su.

Tužni zbog podjela

“Naime, prateći putem medija sve nesuglasice koje proizlaze iz izjava čelnika izvršne vlasti postali smo jako tužni zbog podjela među Vama koji vodite jedinu nam domovinu Hrvatsku te Vas stoga pozivamo na zajedništvo prilikom polaganja vijenca našim poginulim suborcima koji su Vama, sadašnjem političkom vodstvu, svojim životima darovanima domovini omogućili djelovanje u neovisnoj, samostalnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj. Obilježimo pobjedu nad srpskim agresorom svečano i dostojanstveno!

Ističemo kako danas nitko od nas ne bi uživao slobodu, demokraciju, jednakopravnost, suverenitet, teritorijalnu cjelovitost te sva prava i obveze moderne države Republike  Hrvatske da smo mi, hrvatski branitelji, bili podijeljeni u obrani domovine ovako kako ste Vi danas podijeljeni u vođenju iste. Podjelama ne doprinosite ničemu dobrom,  nego produbljujete ekonomsku i svaku drugu krizu koja nagriza našu državu, a samim tim i naš voljeni hrvatski narod. Pokažite poštovanje narodu koji Vas je izabrao, trezveno razmišljajte i djelujte kako bi riješili nagomilane probleme jednako kao što smo mi, hrvatski branitelji, pokazali spremnost i poštovanje u obrani domovine te stavili čak i svoje živote na raspolaganje. Pokažete političku volju i želju za zajedništvom o kojem stalno govorite, ali ga u praksi ne provodite.

Na predstojećoj 26. Obljetnici VRO “Bljesak” u Okučanima treba i mora biti samo pobjedničkog ponosa, dostojanstva i zajedništva na koje Vas ovim putem sve skupa pozivamo. Poštujući epidemiološke mjere, a s iskrenom ljubavi prema našoj domovini Republici Hrvatskoj, vjerujemo kako je jedinstveno obilježavanje obljetnice VRO “Bljesak” moguće!

Pozdravljamo vas najstarijim hrvatskim pozdravom, Bog i Hrvati!”, napisali su iz udruga u svom pismu.

MINISTAR BANOŽIĆ: ‘Hrvatska vojska će sudjelovati na obilježavanju Bljeska’; Ipak, tvrdi da se to ne odnosi na zapovjednike

Povratak na Net.hr