Net.hr ukinuo je komentare ispod tekstova.

Iako smo i prije isključivali komentare pod tekstovima u kojima smo pisali o bilo kojoj manjini – nacionalnoj ili vjerskoj, nečijoj seksualnoj orijentaciji, djeci, pokojnicima... jer smo tu uočili osobito učestale provale vulgarizama i gadosti, to više nije bilo dovoljno.

Nažalost, postalo je gotovo pravilo da komentari služe za izražavanje poremećenih, bolesnih i zadrtih stavova čitatelja koji su iskazivali frustracije ne štedeći pritom nikoga i ništa, kojima je portal služio kao mjesto ispucavanja mržnje i agresije doslovno prema svemu i svima koje su smatrali drugačijima.

Suočeni s takvom situacijom, odlučili smo komentare čitatelja regulirati na najrestriktivniji način – ukidanjem.

I dalje želimo vaše komentare, pišite nam

Svjesni smo moguće reakcije dijela posjetitelja koji će tumačiti da je smisao internetskih portala interakcija s čitateljima. I tu će biti u pravu, no ova se interakcija u više od 95 posto slučajeva svela na provale strašnih uvreda pod većinom tekstova. Stoga smo smatrali svojom obavezom da kao izdavači, bez obzira na moguću poslovnu štetu, pristojne i konstruktivne čitatelje zaštitimo od nepotrebne agresije kojom su se u velikoj većini slučajeva služili redoviti komentatori i tako usmjeravali rasprave u potpuno pogrešnim smjerovima, često potpuno nevezanima za sam tekst koji se komentira.

Ipak, nismo zaboravili na čitatelje koji godinama obogaćuju naše stranice pametnim, informativnim i inovativnim komentarima. Dapače, za njih imamo jednu novinu koja bi ih mogla motivirati da još češće sudjeluju u stvaranju sadržaja na našem portalu te da i druge pozovu da nam se pridruže.

Dakle, da naši pametni, suvisli, umjereni i konstruktivni čitatelji ne bi ostali uskraćeni za iskazivanje svog mišljenja, te da ni mi ne bismo bili uskraćeni za njihovo mišljenje do kojega nam je silno stalo, pozivamo ih da nam svakodnevno pišu na komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje slijedili njihove sugestije, bili upoznati s njihovim prijedlozima, kritikama, željama... Redovito ćemo objavljivati komentare dana čitatelja za koje procijenimo da ih vrijedi objaviti, a iz kojih svi zajedno možemo nešto naučiti.