'DOSTA JE BEZVRIJEDNIH OBEĆANJA!' Udruga Glas poduzetnika upozorila na propast jedne cijele gospodarske grane: / 'Nismo dobili ništa'

Vrijeme je za konkretne poteze i dodjelu toliko spominjanih bespovratnih sredstava koje je osigurala Europska komisija.

18.10.2020.
22:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Udruga Glas poduzetnika objavila je priopćenje u kojem Vladu upozoravaju na propast cijele gospodarske grane, povremenog prijevoza, zbog mjera i restrikcija uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Poduzetnici iz sektora povremenog prijevoza putnika "zadnjim lipama" platit će cestarinu na naplatnoj postaji Dugopolje

Udruga Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika upozoravaju da će zbog nerazumijevanja Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture doći do propasti mnogobrojnih tvrtki te zatvaranja 20.000 radnih mjesta. Kako bi ukazali na skorašnji kraj, predstavnici sektora povremenog prijevoza putnika spontano će se okupiti u ponedjeljak, 19. listopada na naplatnoj postaji u Dugopolju u 10 sati.

Predstavnici Inicijative povremenog prijevoza putnika će plaćanjem cestarine u lipama obilježiti propast cijelog sektora te gubitak radnih mjesta koji će uskoro uslijediti. Poduzetnici iz ovog sektora prikupili su posljednje novce kako bi pokazali u koliko se teškoj situaciji doista nalaze. Onemogućen im je pristup sredstvima HBOR-a i HAMAG-a, kao i obećana bespovratna sredstva iz Europske komisije. Na ovaj način, ugasit će se cijela grana gospodarstva.

'Dosta je bezvrijednih obećanja! Vrijeme je za konkretne poteze'

"Smatram tragičnim da se punih šest mjeseci nije poduzelo apsolutno ništa kako bi tvrtke iz sektora povremenog prijevoza preživjele ovu krizu. Prepušteni smo sami sebi bez obzira na apele i konkretna rješenja koja smo ponudili. Dosta je bezvrijednih obećanja! Vrijeme je za konkretne poteze i dodjelu toliko spominjanih bespovratnih sredstava koje je osigurala Europska komisija. Moram istaknuti da ministri i predsjednik Vlade konstantno spominju bespovratna sredstva u medijima, a sektori koji su ugroženi nisu dobili ništa od toga", rekao je Marko Slišković, koordinator Pododbora za prijevoz udruge Glas poduzetnika.

Podsjećamo, sektor povremenog prijevoza putnika duže od šest mjeseci pokušava ostvariti dijalog s resornim ministarstvom te Vladom Republike Hrvatske. Međutim, njihovi dopisi te molbe za sastancima i suradnjom ostali su bez odgovora. Predsjednik Vlade Andrej Plenković i resorni ministar Oleg Butković ponovno nisu ponudili odgovore i rješenja nakon slanja otvorenog pisma udruge Glas poduzetnika i Inicijative povremenog prijevoza putnika", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali