ZBOG HRVATA U BiH

DOŠLO JE DO GADNE SVAĐE: Željko Glasnović brutalno izvrijeđao Vladimira Šeksa!

Na susretu članova Hrvatskog generalskog zbora s najvišim ratnim zapovjednicima HVO-a svih zbornih područja u BiH, održanom u utorak u Zagrebu, došlo je do incidenta – sukobili su se saborski zastupnik Željko Glasnović i prekaljeni HDZ-ovac Vladimir Šeks, piše Jutarnji.

Na sastanku su se zapovjednici referirali o položaju hrvatskog naroda u BiH te položaju branitelja HVO-a.

Jutarnji navodi izjave sugovornika, koji su navodno rekli kako je Glasnović u jednom trenutku konstatirao kako hrvatski narod u BiH u miru gubi teritorij koji je osvojio u ratu. Spomenuo je pritom područje Jajca, srednje Bosne, Posavinu. Za gubljenje teritorija optužio je hrvatsku politiku, ali i HDZ. Tada je Vladimir Šeks izgubio živce. Rekao je Glasnoviću da laže, a onda je krenuo prostački napad na Šeksa, piše Jutarnji.

Planuo je, izvrijeđao ga pa napustio sastanak

‘Glasnović je planuo i žestoko izvrijeđao Šeksa. Nakon što je rekao svoje, napustio je sastanak. Šteta što se to dogodilo jer je sastanak sazvan kako bi se pokušalo naći načina pomoći Hrvatima u BiH koji su u gotovo katastrofalnom stanju. Umjesto toga, mi se ponovno svađamo i dijelimo’, rekao je jedan od sudionika sastanka.

Na njemu je naposljetku ipak prihvaćeno nekoliko zaključaka. Među ostalim, Vladi su predložili da pronađe način financiranja obrane i pomoći obiteljima progonjenih pripadnika HVO-a, da se otvori istraga o nezakonitom korištenju i manipuliranju dokumentima, a Saboru predlažu tematsku sjednicu o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Povratak na Net.hr