Play ponuda

Došla na biračko mjesto i vidjela da je već zaokružena

shimmer fallback
5.6.2013.
9:17
Play ponuda

Podsjetimo, nezavisni Karlo Starčević je poražen od HDZ-ovog kandidata Petra Krmpotića, koji je dobio 127 biračkih glasova više. No, Starčević tvrdi da je u Gospiću u drugom krugu došlo "do ozbiljnih povreda izbornog zakona, proceduralnih pogrešaka i ucjena".

"U Gospiću je bilo svega, od kupovine birača do pritiska na birače prijetnjama oduzimanjem socijalne pomoći, mirovine i poticaja poljoprivrednicima. Također, došlo je i do zloupotrebe biračkog prava, za što imamo i svjedokinju koja je spremna potvrditi da je njezino ime već bilo zaokruženo kad je pristupila biralištu", kazao je za Novi list Karlo Starčević.

'Nisam ništa rekla jer sam dobila listić za glasanje'

Slučaj je novinarima potvrdila i navedena studentica Ivona Miletić.

"Istina je, kad sam došla na biralište uočila sam na popisu da sam već zaokružena, kao da sam već glasala. Na biračko mjesto došla sam s roditeljima. Iza mene su bili otac i majka. Kad sam predala osobnu iskaznicu, stali su me tražiti na popisu. Kad je gospođa okrenula jedan list i došla do papira na kojem se nalazilo i moje ime, jasno sam vidjela da je broj ispred mog imena već zaokružen. Gospođa je samo još jednom zaokružila već zaokruženi broj, tako da sam dobila biračke listiće i svejedno glasala. Dogodilo se to na biračkom mjestu u Domu zdravlja Gospić. Budući da studiram u Zagrebu, mislim da su pretpostavili da nisam u Gospiću, odnosno da neću doći na glasanje. Bila sam zbunjena. S obzirom da sam dobila listić za glasanje na licu mjesta, nikom nisam ništa rekla. Sutradan sam nazvala Karla Starčevića i kandidata za župana Antu Franića i ispričala im što mi se dogodilo", ispričala je studentica za list.

http://file.net.hr/danas/i/izbori_2011/izbori2013-karta600x620-10.swf

setTimeout(function(){var a=document.createElement("script"); var b=document.getElementsByTagName("script")[0]; a.src=document.location.protocol+"//dnn506yrbagrg.cloudfront.net/pages/scripts/0010/0523.js?"+Math.floor(new Date().getTime()/3600000); a.async=true;a.type="text/javascript";b.parentNode.insertBefore(a,b)}, 1);

Play ponuda
Play ponuda