KARAMARKOVE PRITUŽBE

DORH ZAPRIMIO KAZNENU PRIJAVU: Kreću u ispitivanje tvrdnji o navodnoj krađi mandata

Državno odvjetništvo u utorak je zaprimilo kaznenu prijavu koju je Državno izborno povjerenstvo (DIP) podnijelo nakon izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) o postojanju indicija o krađi zastupničkih mandata, što upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata.

Nakon zaprimanja prijave Državno odvjetništvo kratko je izvijestilo tek da će postupiti “sukladno zakonskim odredbama”.

ODGOVOR NA OPTUŽBE: DIP podiže kaznenu prijavu zbog moguće izborne prijevare!

DIP je Državnom odvjetništvu kazneno prijavio nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare. Najavljujući prijavu DIP je u ponedjeljak izvijestio da Karamarkova izjava “upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o ‘krađi’ mandata”.

“Postoje indicije”

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a u subotu je u Imotskom izjavio kako postoje indicije da je u izbornoj noći Domoljubna koalicija pokradena za pet ili šest mandata i najavio da će se to ispitati. Potom je u nedjelju na svom Facebook profilu izrazio nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na parlamentarnim izborima te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.

Karamarko: HDZ je pokraden za pet mandata

Karamarko je u ponedjeljak objavio i da podržava brzu reakciju DIP-a, dok je APIS opovrgnuo njegove tvrdnje da je ta tvrtka imala potpuni nadzor nad prebrojavanjem glasova na parlamentarnim izborima.

KARAMARKO: Tvrtkom koja je prebrojavala glasove upravljao SDP! DORH ima posla…

Povratak na Net.hr