NAVIJAČKI NEREDI

DORH PODIGAO OPTUŽNICU PROTIV 22 NAVIJAČA: Postavili barikade i dočekali ih na cesti pa udarali palicama i kamenjem

DORH je podigao optužnicu protiv 22 pripadnika Torcide koji su ranije ove godine na cesti napali navijače Rijeke.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo optužnicu protiv 22 hrvatskih državljana, pripadnika Torcide zbog izazivanja navijačkih nereda u ožujku ove godine.

Sačekuša na cesti

Navijači Rijeke su nakon jadranskog derbija Hajduka i Rijeke u mjestu Bunica napadnuti. Naišli su na barikade na cesti, nakon čega je uslijedilo kamenovanje, a napadači su ih navodno pratili još od Splita.

Dok je većina pripadnika Armade bio na Bijelom brodu, napadači su se okomili na onaj mali dio koji je putovao cestom.

Optuženi su u dobi od 31, 27, 26, 24, 22, 21, 20 i 19 godina. Sve se dogodilo između 23:45 i 00:20 sati 11. i 12. ožujka. Pripadnici Torcide su zajedno i po prethodnom dogovoru s najmanje još desetak nepoznatih osoba na cesti zaustavili nekoliko kombija koji su dolazili iz Senja prema Rijeci.

Jedna osoba je lakše ozlijeđena

Napali su kombije i navijače Rijeke metalnim palicama, kamenjem, staklenim bocama i bakljama-bengalkama. Osim što su oštetili vozila, jedna je osoba pritom lakše ozlijeđena.

Navijači Rijeke su rekli da ih je kod Bunice dočekalo 50-ak Torcidaša splitskih, šibenskih, zadarskih, zagrebačkih i karlovačkih tablica i blokirali im put.

‘Grote su letjele sa svih strana, kombi nastradao, ali većina se ipak izvukla samo s ogrebotinama. Napali su koliko smo čuli i poslije nas neke kombije i automobile, a barem koliko mi znamo nitko nije teže stradao’, ispričao je tada jedan od napadnutih navijača Rijeke.

SAČEKUŠA NAKON JADRANSKOG DERBIJA: Huligani postavili barikade i napali navijače kamenjem: ‘Grote su letjele na sve strane’

Povratak na Net.hr