NA ISPITIVANJU TROJICA HRVATA / DORH objavio detalje sukoba tijekom derbija u Splitu: Policajce su gađali kamenjem i staklenim bocama

Image
Foto: Facebook screenshot

DORH se oglasio o navijačkim neredima u Splitu nakon derbija Hajduka i Dinama koji se odigrao u petak navečer

23.10.2022.
21:24
Facebook screenshot
Play logo

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 23. listopada 2022. proveo dokazne radnje prvog ispitivanja trojice osumnjičenih hrvatskih državljana (1993., 2001. i 2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u svezi stavka 4. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 1. u svezi stavka 2. KZ/11.

Policajce su gađali kamenjem, staklenim bocama

Kako je objavljeno, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 22. listopada 2022. oko 00:05 u Splitu, na području oko Kluba navijača HNK Hajduk-Torcida, u skupini od najmanje 50-ak osoba, prilikom dolaska policijskih službenika po dojavi o remećenju javnog reda i mira i nakon što im je izdana naredba da se raziđu i prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, policijskim službenicima upućivali uvrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPOZORENJE, UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ /

Torcida objavila mučnu snimku policijskog iživljavanja, iz policije tvrde: 'Morao je pucati, inače bi bio zaklan'

Image
UPOZORENJE, UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ /

Torcida objavila mučnu snimku policijskog iživljavanja, iz policije tvrde: 'Morao je pucati, inače bi bio zaklan'

Osnovano se sumnja da su, u nakani fizičkog obračuna, krenuli prema njima i gađali ih kamenjem, staklenim bocama, dijelovima betonskih blokova i drugim predmetima, kojima su pogodili četvoricu policijskih službenika, pri čemu su zadobili tjelesne ozljede.

Policajac ih 'smirio' tek kad je ispalio hitac u zrak

Nadalje, osnovano se sumnja da su nastavili s daljnjim kretanjem prema policijskim službenicima i bacanjem kamenja, staklenih boca i drugih predmeta prema njima te im upućivali ozbiljne prijetnje, tražeći od prisutnih navijača da im se pridruže.

Play logo

S napadom su prestali nakon što je jedan policijski službenik izdao upozorenje da stanu i da će pucati te potom i ispalio hitac upozorenja u zrak. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela sukladno odredbi članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo