NOVI SUKOB HDZ-MOST

KARAMARKO: ‘Čuo sam da je ravnatelj policije smijenjen’; OREPIĆ: ‘Ne, to nije istina!’

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je danas da ravnatelj policije Vlado Dominić nije smijenjen te dodao kako je s Dominićem razgovarao, ali kako “u ovom trenutku nema nikakvih promjena”.

“Ne, Dominić nije smijenjen”, kazao je Orepić novinarima u Saboru, a na pitanje je li razgovarao s Dominićem odgovorio je potvrdno.

“S gospodinom Dominićem sam razgovarao o tekućim poslovima. Radimo svoj posao, tako da nikakvih promjena nema u ovom trenutku”, kazao je Orepić.

Na pitanje zašto je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko dan ranije izjavio kako misli da je do smjene došlo Orepić nije želio odgovoriti.

Karamarko je u utorak, komentirajući smjenu šefa PNUSKOK-a Marija Bertine, kazao da se za tu smjenu zauzimao mjesec dana prije pa je ona dobra, jer se za njega i za ravnatelja policije Vladu Dominića, za kojeg je popodne čuo da je smijenjen, opravdano sumnja kako su “bili stranački angažirani, da su i dio sustava zlorabili za stranačke, za SDP-ove potrebe”.

Karamarko je novinarima uoči stranačkog skupa u Čakovcu rekao da je čuo kako je smijenjen i Dominić te da čeka potvrdu o tomu.

Ako se dokaže da su bili stranački angažirani, da su se koristili dijelom sustava za SDP-ove potrebe, čin njihove smjene je opravdan, rekao je Karamarko. Ocijenio je kako nije riječ o čistkama, nego o postavljanju boljih i kvalitetnijih ljudi.

KARAMARKO ZADOVOLJAN SMJENAMA: ‘Sve ide u pravom smjeru’

JOŠ DVIJE SMJENE ČELNIKA POLICIJE! Dominić nije ništa čuo: ‘Ne znam tko bi me smijenio’

PRGOMET O NOVOM PRORAČUNU: ‘Most se ponaša kao oporba unutar vladajućih’

NAPETI NOĆNI SASTANAK HDZ-ove KOALICIJE I MOSTA: ‘Što smo radili tri godine ako nemamo ni ravnatelja SOA-e ni ministra branitelja?’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr