Domaći obućarski div opet radi punom parom, traže ih u Koreji, Japanu...

shimmer fallback

Nakon što su krajem veljače na ročištu vjerovnici prihvatili plan predstečajne nagodbe, Borovo s novom tročlanom upravom pokušava otvoriti novu stranicu u svom poslovanju.

2.4.2014.
8:13
Play logo

Prema ranije izrađenom planu financijskog i operativnog restrukturiranju tvrtke, Borovu d.d. Vukovar dijelom je otpisan, a dijelom reprogramiran ukupan dug od 153 milijuna kuna.

''Drago nam je što su vjerovnici ukazali povjerenje planu financijskog i operativnog restrukturiranja, na čemu im, u ime radnika i uprave Borova d.d., zahvaljujem'', rekao je za Glas Slavonije Slavko Marjančević, član uprave Borova d.d. za proizvodnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jednostavno, ulaskom u Europsku uniju, nemamo više drugu ili treću šansu, i sada je konačno vrijeme da se svi naši problemi izvuku na stol i da se konačno i rješavaju'', kaže Marjančević.

Rade punom parom

Zbog količine ugovorenih poslova pogoni za proizvodnju obuće rade punom parom.

''Radimo na vraćanju starog sjaja postojećih naših brendova Startas i Borosana, ali i razvoju novih robnih marki u gumenoj i kožnoj obući. Za ovu godinu već imamo narudžbi za 36.000 pari Startasa, iako očekujemo da će se ta brojka popeti na više od 50.000, što je najveći broj u razdoblju poslije Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Startasice sada prodajemo čak i u dalekoj Koreji, Japanu, Francuskoj, pa i nekim drugim zemljama izvan hrvatskog tržišta, a pregovaramo i s partnerima iz Hong Konga i nekih drugih zemalja u koje nikad nije bilo takvog izvoza'', kaže Marjančević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupnu sliku uljepšava i činjenica da je upravo u tijeku i dizajniranje novog, do sada nepostojećeg, jesensko-zimsko programa Startas tenisica, koje će na tržište stići pred iduću modnu sezonu.

''To radimo putem natječaja na koji nam se prijavilo stotinjak dizajnera iz cijele Hrvatske, pa i susjednih država. Njime ciljano idemo na mlađe i srednje generacije, no one će biti prihvatljive i za sve ostale. Riječ je o obući u velikoj mjeri ručno rađenoj od prirodnih materijala iznimno visoke kvalitete. Također veliku šansu kod daljnjeg razvoja postojećih brendova vidimo u poznatoj Borosani, koja je uglavnom bila radna obuća, a sada je razvijamo i u modnoj varijanti pod nazivom Boranina'', objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbrinjavanje tehnološkog viška

Play logo

Programom operativnog restrukturiranja predviđeno je da Borovo zapošljava oko 600, za razliku od sada stalno zaposlenih 850 djelatnika. Nažalost, ulaskom u EU nije mogao biti ostvaren raniji plan financijskog restrukturiranja koji je predviđao značajniju dokapitalizacije od strane države, a ta bi se sredstva upotrijebila između ostalog i za zbrinjavanje radnika. Stoga će se zbrinjavanje viška zaposlenih vjerojatno rješavati kreditnim sredstvima.

http://www.glas-slavonije.hr/230923/7/Borovo-za-ovu-godinu-vec-ima-narudzbi-za-36-tisuca-startasica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo