DOKUMENTARAC BBC-ja

HRVATI PROGOVORILI ZA BBC O RAZVRATNIM BRITANCIMA NA ZRĆU: ‘Prvo je povratio u svoj tanjur, a zatim je to pojeo’

BBC Three objavio je video u kojem se vide fotografije Zrća iz 1968. i današnjeg Zrća iz 2017. Razlika je golema, a Zrće je sada party odredište na kojem je BBC snimio i dokumentarac ‘Croatia 2017: The Brits Are Coming’.

Show je nakon samo nekoliko epizoda jako gledan i popularan, a osim što su u njemu Britanci partijali i objavili svoje dojmove iz ovog party odredišta, sada su producenti o svemu odlučili pitati i domaće stanovništvo.

‘Ovo mirno hrvatsko selo transformirali su turisti koji vole partijati’, stoji na snimci uz fotografiju starog Zrća.

‘Radili smo cijelo ljeto, sad se opuštamo’, rekla je jedna Britanka.

Njih tisuće putuje na partije i festivale u Hrvatsku tijekom ljeta. Na domaće stanovništvo to ima velik utjecaj.

‘Imali smo jedan stol s Englezima koji su bili pijani i jako glasni. Pokraj je bio stol s drugim gostima. Dogodila se situacija u kojoj je jedan engleski turist povratio u svoj tanjur, a zatim je to pojeo’, ispričao je jedan domaći ugostitelj.

‘Previše je pijanih ljudi’, kažu lokalci.

‘Rade jako puno nereda.’

‘Vraćaju se kući teturajući, pijani…’

Neki su to od dojmova stanovnika Novalje o britanskim turistima. No ostaje činjenica da su turisti na otok donijeli mnogo novca.

‘Britanci ovdje mnogo troše’, kažu ugostitelji i objašnjavaju da su u Novalji prije deset godina ljetovale samo obitelji kojima nisu mogli naplatiti puno za apartmane. Lokalni iznajmljivači morali su spustiti cijene smještaja. Zatim su zbog Zrća u Novalju počeli dolaziti ljudi iz cijelog svijeta i cijene su skočile. Lokalci su time ipak zadovoljni.

POČEO JE REALITY O DIVLJIM BRITANCIMA NA ZRĆU: ‘Nije mi važno koliko ćemo potrošiti, najvažnije je da se zabavimo’

POČEO BBC-jev REALITY O ZRĆU: ‘Otežat ćemo im ako nas prikažu kao neku Somodu i Gomoru’

STREPILI SU BEZ RAZLOGA: U Novalji su zadovoljni prvim epizodama BBC-jeva reality-showa o razvratnom Zrću. Pogledajte ih i vi…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr