banner

Nenad Korkut postao glasnogovornik HZZO-a

Puno poznatiji kao modni kritičar, Nenad Korkut zapravo je ortoped koji radi kao specijalist u ambulantama opće ortopedije i dječje ortopedije. Na mjestu glasnogovornika HZZO-a zamijenio je Renatu Turčinović.

Doktor za modu, ali i za kosti, Nenad Korkut, imenovan je glasnogovornikom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Kako je izvijestio HZZO, Renata Turčinović, koja je do sada vodila Službu za odnose s javnošću, imenovana je na novu dužnost u Službi za međunarodnu suradnju HZZO-a, zbog predstojećih poslova HZZO-a vezanih uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Puno poznatiji kao modni kritičar, Nenad Korkut zapravo je ortoped, koji je poslijediplomski studij iz ortopedije završio 2003, a 2006. položio je specijalistički ispit.

Liječnička karijera

U priopćenju iz HZZO-a navodi se kako se Korkut u bogatoj liječnikoj karijeri, koja traje punih 19 godina, stručno dokazao u mnogim zdravstvenim ustanovama. Od 1994. godine radi u Domu zdravlja Zlatar, zatim Domu zdravlja Karlovac te Domu zdravlja Trnje. Od srpnja 1996. dekretom Ministarstva zdravstva dodijeljen je Hitnoj pomoći Vinkovci zatim Hitnoj pomoći Županja i Domu zdravlja Gračac, a 1998. zapošljava se u Hitnoj pomoći Karlovac te u lipnju 2000. prelazi u Opću bolnicu Karlovac.

Nakon polaganja specijalističkog ispita 2006. godine Nenad Korkut radi kao specijalist ortoped u ambulantama opće ortopedije, dječje ortopedije te u ortopedsko traumatološkoj ambulanti. Uz operativni program bavi se i ultrazvukom lokomotornog sustava.

Od rujna 2011. godine do danas bio je zaposlen u Službi za kontrolu Direkcije HZZO-a kao Viši inspektor za medicinske poslove, te je član Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa.

Povratak na Net.hr