BEZ INCIDENATA

DOGODILO SE I TO: U zagrebačkoj crkvi svetog Marka služena misa za Josipa Broza Tita

U crkvi Svetog Marka Evanđeliste na zagrebačkom Gornjem gradu, večeras je služena misa zadušnica za Josipa Broza Tita.

Inicijativa za služenje mise doživotnom predsjedniku SFR Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije krenula je putem Facebook grupe ‘Misa za Josipa Broza Tita’, a kao odgovor na činjenicu da se već godinama misa zadušnica služi za ustaškog poglavnika i vođu kvislinške Nezavisne države Hrvatske Antu Pavelića.

Došlo stotinjak ljudi

Iako je isprva putem spomenute Facebook grupe dolazak na misu za Tita najavilo više od dvije tisuće ljudi, na koncu ih je u crkvi bilo tek stotinjak.

“Sve molitve u ovo božićno vrijeme u našem srcu žele udomiti istu misao. Gospodin je došao k nama. Ima provokatora svakakvih, a danas sam ih i očekivao”, kazao je u svojoj propovijedi msgr.  Franjo Prstec koji je služio misu.

tito

KARAMARKO: Samo Tuđman može biti hrvatsko političko sidrište, a ne totalitaristi Pavelić i Tito

Idućeg petka misa za branitelje

Ujedno je najavio kako će sljedećeg petka u sitoj crkvi biti služena misa za poginule hrvatske branitelje.

“Ovaj komadić hrvatske grude stalno su otimali, ali na nebu postoji komadić Hrvatske. Oprostit ćete mi, ali pomolit ćemo se i za one koji nisu htjeli Hrvatsku”, kazao je svećenik.

Tijekom mise nije bilo nikakvih ispada niti incidenata, jedino su dvojica alkoholiziranih muškaraca neprestano šetali po crkvi dok je svećenik služio misu za osvjedočenog ateista.

NERIJEŠENI SLUČAJ: Jesu li Tito i UDB-a organizirali teroristički napad u New Yorku?

Povratak na Net.hr