Play ponuda

'Doći će vrijeme kad ću Tadića pozvati na Ovčaru'

shimmer fallback
28.5.2010.
23:21
Play ponuda

arti-201005280688006Josipović je u intervjuu u povodu svojih prvih sto dana na mjestu predsjednika Republike kazao da svojim najvećim uspjehom u tom razdoblju smatra "širenje ozračja povjerenja i prijateljstva u regiji", a posebno je izdvojio i svoj posjet Sarajevu, te naglasio da će i nedjeljni posjet trima mjestima stradanja u BiH "značiti otvaranje dobrog pozitivnog dijaloga".

Potvrdio je da će s njim biti i predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik, a na pitanje novinarke je li pozvao srbijanskog predsjednika Tadića da posjeti Ovčaru, kazao je kako će sigurno doći vrijeme da se i o tome razgovara.

"Sigurno će doći vrijeme da i o tome razgovaramo. Sve je stvar procesa. Mislim da je vrijeme u politici vrlo važan faktor. Treba stvoriti ozračje sa svih strana", rekao je Josipović odgovarajući na primjedbu novinarke da je taj poziv Tadiću već više puta upućivan, ali da se nije odazvao.

Spreman je, kaže, na moguće kritike svog drugog posjeta BiH, podsjetivši da su mu kritike upućivane i prilikom prvog posjeta i govora u Sarajevu. "Kritike nisu ništa novo", dodao je.

Play ponuda
Play ponuda